nabava.net

Android izbacio Oreo Go za slabije uređaje

Oreo Go je redizajnirani Android operativni sustav namijenjen tzv. entry-level pametnim telefonima. Njih karakterizira slabiji hardver pa je standardno izdanje najnovije Oreo verzije Androida prekomplicirano da bi ga takvi mobiteli glatko pokretali.

Mobiteli s Oreo Go operativnim sustavom dolazit će s manje predinstaliranih aplikacija (tzv. bloatware), dok će instalirane aplikacije dolaziti u manjem, "olakšanom" izdanju. Cilj toga je osloboditi što više slobodnog prostora u internoj memoriji uređaja, dok će zbog lite aplikacija sustav biti manje opterećen tijekom rada.

Uvedena je i nova aplikacija. "Files GO" aplikacija napravljena je kako biste se jednostavno riješili svih neželjenih datoteka.

Među redizajniranim aplikacijama su Google Go, sada još bolje optimiziran za brzo i jednostavno pretraživanje interneta te Google Assistant Go, po prvi dostupan za mobitele s 1 GB RAM-a.

Osim uštede na prostoru, Oreo Go pomoći će vam da smanjite potrošnju podatkovnog prometa. Osim data-saving opcije s kojom lako možete izabrati koje će aplikacije i koliko trošiti vaš podatkovni promet, Chrome pretraživač interneta dolazi s ugrađenom data-saving opcijom koja će vam uštedjeti do 60% podatkovnom prometa tako što ograničava skidanje podataka u pozadini.

S obzirom na to da je ovaj operativni sustav tek predstavljen, vjerojatno će proći nekoliko mjeseci dok se pojave prvi pametni telefoni koje će ga koristiti.

 

Povezani članci: