nabava.net

Dolazi novi Samsung Galaxy Note 8!

Prošla godina bila je katastrofalna za što je trebao biti jedan od najboljih pametnih telefona. Svi Note 7 uređaji povučeni su s tržišta jer bi se svako malo neki zapalio. Za ovu godinu najavljen je novi, bolji, jači i pametniji Note 8. 

Note 8

Službeno predstavljanje javnosti najavljeno je za srijedu 23. kolovoza, a u nastavku smo ukratko sastavili što možemo očekivati od novog Samsungovog flagship ljepotana.

Očekivane karakteristike

Glasine o specifikacijama prate dolazak svakog s nestrpljenjem očekivanog pametnog telefona, a Note 8 nije iznimka. 

Očekuje se da će Note 8 biti veličine 6.2 inča te da će imati infinity display kao i Note 7 te Samsung Galaxy S8 i S8 Plus. Također se priča i o 4K rezoluciji jer bi u tome slučaju Note 8 služio kao ekran za Samsung Gear VR. Čini se da nema odustajanja od virtualne stvarnosti.

Očekivanja također uključuju i dual kameru, utor za olovku te izostanak home tipke. 

Što se tiče baterije, pretpostavlja se da će njezin kapacitet iznositi negdje oko 3300 mAh. Nakon prošlogodišnje katastrofe sa sedmicom, ovaj će put Samsung htjeti nešto što korisnicima djeluje sigurno. Kapacitet iznad 3500 mAh može djelovati kao prevelik zalogaj za mobitel poznat po spontanom zapaljenju.

Ono u što možemo biti sigurni jest da će Note 8 doći s najnovijim Android Nougat sustavom. S druge strane, možemo samo pretpostavljati koliki će biti RAM, no procjene uključuju 6 GB.

Možemo očekivati skener zjenice, otpornost na prašinu i vodu, mogućnost brzog i bežičnog punjenja te Bixby pametnog asistenta

Note 8 kupovina i cijena

Očekuje se da će mobitel biti dostupan javnosti u rujnu i listopadu, taman prije nego Apple predstavi svoj najnoviji iPhone 8.

A cijena? To ćemo tek vidjeti, no ako uzmemo u obzir da je krajnja granica raspona cijene za S8+ oko 8000 kuna, Note 8 sigurno neće biti jeftiniji.