nabava.net

Novi fijasko sa Samsung mobitelima - preklopni ekrani pucaju nakon dva dana korištenja

Prošlo je manje od tri godine od fijaska sa Samsung Galaxy Note 7 mobitelima koji su se spontano zapaljivali, a Samsung je ponovo u problemima sa svojim novim flagship preklopnim pametnim telefonom.

Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold trebao je biti lansiran 26. travnja 2019. i tako pokrenuti revoluciju kao prvi mobitel s preklopnim OLED ekranom. Međutim, lansiranje je odgođeno jer su se dijelu američkih novinara testni primjerci Samsung Folda počeli neobično ponašati. Novinari su prijavili brojne probleme s novim ekranom na kojemu su se počele javljati izbočine, pukotine i treperenja.

Čini se da srce problema leži u ove dvije stvari:

  • Na ekranu se nalazi zaštitni sloj koji se ne smije ukloniti. Novinarima koji su ga uklonili, pojavili su se ranije spomenuti problemi.
  • Drugi dio uređaja problematičan je jer se između ekrana i šarki koje omogućuju njegovo savijanje mogu zavući sitne čestice i uzrokovati kvar.

Preklopni sustav je ustvari odlično dizajniran i obećaje 200.000 preklapanja prije nego se na ekranu pojave znaci korištenja, stoga iznenađuje kako su u Samsungu predvidjeli zaštititi osnovni dio cijelog dizajna.

Još nije najavljen novi datum predstavljanja Samsung Fold mobitela, a pretpostavlja se da će biti negdje u lipnju. Za isti je mjesec najavljeno puštanje u prodaju Huawei Mate X, kineske verzije preklopnog mobitela, tako da Samsungu ne preostaje puno vremena ako želi biti prvi.

U videu u nastavku pogledaj što se točno dogodilo kada je novinar iz The Verge dobio mobitel na korištenje i što je pošlo po zlu.