nabava.net

Predstavljeni novi iPhone 11, Pro i Pro Max!

Novosti uključuju nove boje, poboljšanu autonomiju baterije, novi procesor A13 Bionic te ažurirane kamere. Više detalja čeka te u nastavku.

iphone 11

iPhone 11/Apple Official Website

iPhone 11

Radi se o nasljedniku prošlogodišnjeg XR modela. iPhone 11 ima 6.1-inčni LCD "Liquid Retina" ekran s dobro prepoznatljivim širokim zubom. Dolazi u čak 6 različitih boja: crvenoj, crnoj, bijeloj, žutoj, zelenoj i ljubičastoj.

Od prethodnog modela najviše se razlikuje kamerom. Na poleđini se sada uz glavnu kameru, veličine 12MP i s opcijom optičke stabilizacije, nalazi i 12-megapikselna širokokutna s poljem vida od 12 stupnjeva. S ovim je modelom Apple konačno predstavio i noćni način rada, dok je na selfie kameru uvedena opcija snimanja slow-motion i 4K videa te nešto širi kut snimanja u landscape orijentaciji.

Zaboravi na 3.5-mm ulaz za slušalice, ali zato ne moraš brinuti ako ti uređaj dođe u kontakt s vodom jer dolazi s IP68 certifikatom

Ispod haube nalazi se procesor A13 Bionic koji obećaje 12% brže performanse u odnosu na prošlogodišnje modele iPhonea. Procesor ima 8,5 milijardi tranzistora, 4 niskoenergetske jezgre i dvije jezgre za snažnije performanse.

Tu je i baterija od 3115 mAh koja bi trebala trajati sat vremena duže nego na XR modelu. Od memorije dostupno je 4GB RAM-a te 64GB, 128GB i 256 GB unutarnje memorije, ovisno o verziji.

Početna cijena za iPhone 11 iznosi oko 6.500 kn.

iPhone 11 Pro i Pro Max

iPhone 11, 11 Pro i 11 Pro Max/ Apple Official Website

Kod ova dva modela priča se vrti prvenstveno oko njihovih kamera. Iako mnoštvo Android pametnih telefona ima tri ili više stražnjih kamera, ovo su prvi iPhone modeli s trostrukom stražnjom kamerom. Pro i Pro Max dolaze s kombinacijom 12-megapikselne glavne kamere s telefoto kamerom od 12MP i ultra širokom kamerom od 13MP.

U planu je i softverska nadogradnja nakon koje će kamere koristiti Neural Engine, umjetnu inteligenciju za poboljšanje fotografija. Radi se o značajki Deep Fusion, tj. spajanju najboljih elemenata devet različitih fotografija koje iPhone automatski uslika kako bi se dobila jedna savršena slika.

Tu je i Super Retina XDR OLED ekran (5.8" za Pro i 6.5" za Pro Max) s podrškom za HDR10 i Dolby Vision, kućište s okvirom od nehrđajućeg čelika, te čak 4 sata duže trajanje baterije kod Pro modela (3190 mAh), odnosno 5 sati duže kod Pro Max modela (3500 mAh) u usporedbi s prošlogodišnjim primjercima. Ovo je moguće zahvaljujući štedljivosti A13 čipseta, ali i štedljivijem ekranu.

 Od memorije tu je 6GB RAM-a te 64GB, 256GB i 512GB unutarnje pohrane na oba modela.

Početna cijena za iPhone 11 Pro iznosi oko 9.000 kn, dok je početna cijena za iPhone 11 Pro Max oko 10.000 kuna.