nabava.net

Samsung Galaxy A3, J1 i J3 2016 ostaju bez sigurnosnih nadogradnji!

Ako ste vlasnik jednog od tri popularna Samsungova nisko- i srednje-budžetna pametna telefona, znajte da vaš uređaj više neće dobivati sigurnosna ažuriranja.

Samsung Galaxy J1 2016

Naime, na vodećoj stranici za novosti iz svijeta uređaja koje pokreće Android OS Android Police primijetili su da je Samsung sa svoje posljednje liste uređaja koji će dobivati mjesečne i kvartalne nadogradnje maknuo 3 modela: Samsung Galaxy A3, Samsung Galaxy J1 i Samsung Galaxy J3 iz 2016. godine.

Budući da je riječ o relativno jeftinim modelima koji su sada stari već 2 godine, Samsung se vjerojatno želi koncentrirati na novije i unosnije uređaje. Ovo je normalna praksa kod uređaja koji su na tržištu već neko vrijeme.

Sigurnosna ažuriranja inače se izdaju kako bi se pokrpali eventualni bugovi i propusti u softveru koji bi maliciozni softver mogao iskoristiti da kompromitira uređaj.

Samsung je uveo još nekoliko promjena: Galaxy A8 izdan ove godine dodan je na listu uređaja koji primaju mjesečna sigurnosna ažuriranja, dok su na listu kvartalnih nadogradnji dodani A8+ (2018), J2 (2018) i Galaxy Tab Active2.