nabava.net

Saznaj što donosi najnoviji Android Pie operativni sustav

Prošle smo godine uživali u Oreo keksima, a ove se vraćamo dobroj staroj piti. Ne pričamo o desertima, nego inačicama Android operativnog sustava. Ovaj mjesec predstavljena je najnovija, deveta verzija pod nazivom Android Pie, a u nastavku saznaj koje novitete donosi.

Android Pie

Android Pie uz pomoć umjetne inteligencije nastoji optimizirati mobitel da radi brže, bolje i pametnije. Stoga je uvedeno nekoliko novih zanimljivih funkcija, poput prilagodljive baterije koja s vremenom uči na koji način koristiš svoj mobitel te u skladu s time optimizira aplikacije koje najčešće koristiš. Na sličan prilagodljivi način funkcionira i osvjetljenje zaslona koje se automatski prilagođava ovisno o tome gdje i kako koristiš uređaj.

Od sada ćeš moći pratiti detaljnu statistiku na koji način koristiš svoj mobitel, primjerice koliko notifikacija dobivaš, koliko vremena provodiš u pojedinim aplikacijama i općenito koliko često provjeravaš mobitel.

Ako ti se čini da si previše ovisan o pojedinim aplikacijama, moći ćeš odrediti dnevne limite. Primjerice, ako te Instagram stalno odvlači od posla koji trebaš raditi, možeš narediti da dnevno ne možeš koristiti Instagram duže od sat vremena. Kada ispucaš limit, aplikacija te obavijesti.

Za kompletan pregled mogućnosti koji dolaze s Android Pie, pogledaj Googleovu službenu stranicu.

Novi Android uskoro će biti dostupan za ažuriranje na Google Pixel pametnim telefonima, a korisnici ostalih novijih verzija pametnih telefona moći će preuzeti Pie krajem jeseni.