nabava.net

Streaming servis Disney+ krenuo s radom - stiže li i u Hrvatsku?

Čini se kao da izbor online streaming platformi svakim danom sve više raste, pogotovo otkako je svoj dio kolača odlučio ugrabiti i Disney. 12. Disney+ pušten je u rad 12. studenog, a evo što sve donosi i je li dostupan u Hrvatskoj.

Disney

Pretplatnicima Disney+ servisa bit će dostupan kompletan katalog Disney serija, filmova i emisija, kao i izdanja njihovih podružnica i franšiza kao što su Marvel, Pixar, Star Wars i National Geographic.

U SAD-u mjesečna pretplata iznosi $6.99 mjesečno, odnosno $69.99 za cijelu godinu, dok za ostatak svijeta cijene još nisu poznate. Naime, Disney+ je za sada dostupan samo u SAD-u, Kanadi i Nizozemskoj, a idućeg tjedna širi se i u Australiju te Novi Zeland. Širenje u Europu planirano je tek iduće godine. Točnije, 31.3. 2020. Disney+ bit će dostupan u Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji i Španjolskoj.

Širenje na ostatak Europe u planu je tek za godinu poslije, što znači da će se svi Disney fanovi u Hrvatskoj malo načekati. Osim toga, dostupan sadržaj mijenjat će se ovisno o državi, a to vrlo vjerojatno znači da, slično kao i s Netflixom, mi u Hrvatskoj nećemo imati dostupan kompletan sadržaj kao Amerikanci. #balkanlife