Ostali članci

U Zagrebu kreće uklanjanje nepropisno parkiranih bicikla i el.romobila?

Ako je tvoje omiljeno prijevozno sredstvo ono na dva kotača u koje ne trebaš ulijevati gorivo da bi vozilo, plaćati parking ili ga registrirati, znaj da grad Zagreb sprema novu mjeru kako bi ti, ako ne paziš, malo ispraznio novčanik.

Bicikli

Kao reakciju na povećani broj bicikala, romobila i sličnih sredstava za osobni prijevoz na zagrebačkim ulicama i pločnicima, Grad Zagreb razmišlja o novoj mjeri. Njome bi vezanju bicikala za ograde, prometne znakove, rasvjetne stupove i ostala nezgodna mjesta mogao bi doći (vrlo skup) kraj.

Trenutno na cijelom području Zagreba postoji svega oko 900 stalaka za bicikle na koje je moguće parkirati oko 1800 bicikala. Lokacija za ostavljanje bicikala, romobila i ostalih sredstava za osobni prijevoz očito nema dovoljno, a broj korisnika svakim je danom sve veći.

Ideja nove mjere bila bi posebno označiti mjesta na kojima se bicikli i ostala sredstva mogu ostavljati. Bicikli ostavljeni na svim ostalim mjestima bila bi uklonjena i odložena u gradski prostor.

U slučaju da vlasnik ne dođe po svoj bicikl ili romobil unutar 30 dana, njegovo prijevozno sredstvo smatrat će se napuštenim. Odluku o postupanju s napuštenim sredstvima za osobni prijevoz donijet će gradonačelnik na prijedlog gradskoga upravnoga tijela nadležnoga za komunalne poslove.

Povezani proizvodi
Bicikl Explorer 29"
1 ponuda
Stavi u listu želja
Cross GRX 7 brdski (mtb) bicikl, 29er
3 ponude
Stavi u listu želja