nabava.net

5 igara koje ne smiješ propustiti (2017)

Kao i svake godine, i u 2017. vidjeli smo hrpu novih video igara na raznim platformama. Zato smo se odlučili na prilično kompliciran zadatak izbora 5 najboljih igara u ovoj godini, koje nikako ne smiješ propustiti. 

5 najboljih igara u 2017

1. Call of Duty: WWII

Na našem prvom mjestu našla se igra o kojoj se priča već godinu dana. CoD ili Call of Duty: WWII izazvao je veliki interes o čemu najbolje govori činjenica da je u samo tri dana nakon izlaska zaradio 500 milijuna dolara i time još jednom pokazao kako pripada najpopularnijim franšizama u svijetu video igara

Povratak korijenima. Tako bi se najlakše mogao opisati 14. nastavak ove popularne ratne pucačine. Call of Duty: WWII smješten je u doba u kojem je sve počelo. Drugi svjetski rat. Nacisti, Rusi, Saveznici i ostala ekipa čekaju te na kulisama najkrvavijeg rata u povijesti. 

Upravo je 'poznato' okruženje i poznati gameplay ono zbog čega su svi željno iščekivali izlazak ove igre. Što god netko mislio, igrači se lakše poistovjećuju s takvim igrama nego s modernim ratovanjem i izmišljenim događajima. 

Dakle, sve je jasno. Tijek 2. svjetskog rata ovisi samo o tebi. U singleplayeru ili multiplayeru, što god da ti je draže. Tvoj borbeni put počinje iskrcavanjem u Normandiji. Tko preživi, pričat će. 

Platforme: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows

Cijena: od 406 kn

Call of Duty: WWII

2. FIFA 18

Nogometne igre definitivno pripadaju onima koje svake godine predvode listu najprodavanijih i najpopularnijih igara. Novi nastavci izlaze svake godine i svaki je nastavak jednako prihvaćem među gamerskom zajednicom. 

Mi smo se stoga na drugo mjesto odlučili postaviti FIFA 18, ali isto smo tako mogli na ovo mjesto staviti i PES 2018. Nećemo raspravljati o ukusima, gotovo smo sigurni da je jedina razlika u osobnim preferencijama i navikama (čisto informativno, nama je PES draži).

FIFA je možda marketinški razvikanija, nju ćeš često pronaći i u nekom bundleu s konzolom i to je jedini razlog zbog kojeg smo joj dali prednost. Igru kao igru ne treba posebno opisivati. Nogomet u pravom smislu te riječi. Sve što ti treba je joystick, društvo i hladno pivo. 

Platforme: Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3, Microsoft Windows

Cijena: od 381 kn

FIFA 18 Ronaldo edition

3. Super Mario Odyssey

Treće mjesto pripalo je najpopularnijem vodoinstalateru na svijetu i njegovoj odiseji kroz kraljevstvo gljiva. Super Mario Odyssey na tržištu se pojavio krajem listopada ove godine, a može ga se zaigrati na Nintendo Switch konzoli.

Vjerujemo da ne treba pretjerano objašnjavati o čemu se radi u Super Mariju. Na tebi je da se postaviš u ulogu ovog simpatičnog lika i kreneš u oslobođenje princeze Peach. 

U gotovo svim recenzijama, Super Mario Odyssey ostvario je najveću moguću ocjenu. I više nego dovoljan razlog da se nađe i na našem popisu 5 igara koje ne smiješ propustiti. 

Platforma: Nintendo Switch

Cijena: od 449 kn

Super Mario Nintendo

4. Assassin's Creed Origins

Još jedna dugo očekivana igra i još jedna mega popularna franšiza. Assassin's Creed Origins vodi te u doba drevnog Egipta kako bi upoznao sve tajne Assassin's bratstva. 

Pauza od jedne godine pokazala se dobitnom kombinacijom za Ubisoft jer se Assassin's Creed Origins već u prvim tjednima nakon izlaska prodavao dvostruko bolje nego prethodni naslov iz Assassin's Creed franšize. 

Borba u svijetu piramida i klaustrofobičnih grobnica vodi te na sami početak postojanja ovog tajnog bratstva. Možeš li iz ovih bitki izaći kao pobjednik?

Platforme: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows

Cijena: od 449 kn

Assassins creed origins xbox

5. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy

Bitka za sva mjesta bila je zaista velika, a na kraju smo upali u najveće probleme jer nismo htjeli zakinuti cijeli niz vrhunskih igara koje su izašle u 2017. godinu. Realno gledajući na ovom se popisu svakako morala naći Legend of Zelda: Breath of the Wild, ali kako je i ona ograničena samo na Nintendo konzole, odlučili smo se na petu poziciju postaviti Crash Bandicoot N.Sane Trilogy

Možemo reći kako je ipak malo i osobnih preferncija utjecalo na ovaj izbor jer ipak je Crash Bandicoot jedna od onih igara koje nam uvijek izvuku osmijeh na lice. Ova trilogija donosi tri naslova od kojih je sve počelo:

  • Crash Bandicoot
  • Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back
  • Crash Bandicoot: Warped

Igra je pravi povratak u prošlost, ali u boljoj grafici i boljem iskustvu igranju. Ako želiš doživiti pravi Crash, bolje od ovoga sigurno nećeš pronaći.

Platforma: PlayStation 4

Cijena: od 249 kn 

Crash Bandicoot N.Sane Trilogy