nabava.net

5 odličnih mobitela ispod 1000 kn

Iako flagship pametni telefoni izgledaju i rade fenomenalno, realnost je takva da ne trebaju svima takvi zmajevi od mobitela. Ako niste napredan korisnik i tražite dobar mobitel za cijenu ispod 1.000 kn, bacite oko na jedan od ovih 5 mobitela.

mobiteli do 1000 kn

Jeftini mobiteli nekada su bili najgora stvar na koju ste nekada mogli baciti novce. Međutim, danas su stvari malo drugačije pa za relativno malu svotu možete kupiti solidne komade tehnologije s baterijama velikog kapaciteta, izdržljivim procesorima i dovoljno memorije koju uvijek možete proširiti microSD karticom. Možda će raditi malo sporije, pogotovo nakon nekoliko mjeseci rada, ali će odraditi sve što od njih zatražite.

1. Motorola Moto C Plus

Motorola Moto C Plus

Motorola je postala sinonim za povoljne mobitele. Ako očekujete impresivne specifikacije po nikakvoj cijeni, u Moto C Plusu ih nećete naći. Umjesto toga, dočekat će vas solidan uređaj s prosječnim specifikacijama koje su i više nego dovoljne za manje zahtjevnog korisnika.

Moto C Plus ima četverojezgreni procesor, 1 GB RAM-a, 16 GB unutarnje memorije, stražnju kameru od 8 MP i prednju od 2 MP, LCD ekran rezolucije od 1280 x 720 piksela

Njegove prednosti leže u bateriji od čak 4.000 mAh te mjestu za dvije SIM kartice.

2. Cubot Magic

Cubot Magic

Za razliku od većine niskobudžetnih pametnih telefona koji su u pravilu vrlo jednostavnog dizajna, 5-inčni Cubot Magic odlikuje iznenađujuće lijep dizajn za ovakvu vrstu uređaja.

Rezolucija ekrana je 1280 x 720 s gustoćom piksela od 294 ppi. Uređaj ima četverojezgreni procesor, 3 GM RAM-a i 16 GB za unutarnju pohranu uz mogućnost proširenja microSD karticom do 128 Mb, 2 utora za SIM kartice i bateriju od 2600 mAh. Baterija, nažalost, nije izmjenjiva.

Sve u svemu, riječ je o uređaju solidnih specifikacija koji je jednostavno koristiti.

3. Doogee x9 Pro

Doogee x9 Pro

Doogee je brzo postao popularan niskobudžetni mobitel kada se pojavio na našem tržištu prije par godina. Izgledom neodoljivo podsjeća na Samsungove pametne telefone, a iako je hardverski daleko od korejskog diva, ipak ima nekoliko zanimljivih hardverskih rješenja koja rijetko viđamo na mobitelima u ovoj cjenovnoj skupini.

Prvenstveno mislimo na skener otiska prsta, elegantno smještenog na stražnjoj strani ispod 8-megabitne kamere.

Od ostalih specifikacija tu su 5.5-inčni LCD ekran veličine 720 x 1280 piksela, četverojezgreni procesor, 2 GB RAM-a, 16 GB interne memorije proširive microSD karticom do 64 GB, baterija od 3000 mAh i dva utora za SIM kartice. Uređaj pokreće Android 6.0 Marshmallow.

4. Vivax Smart Fly V551

Vivax

Vivax je po specifikacijama vrlo sličan Doogeeju, a čak ima i skener otiska prsta. Neke od razlika su stražnja kamera od 13 MP, 3 GB RAM-a i metalno kućište.

5.5-inčni LCD ekran je HD rezolucije, prekriven 2.5D zakrivljenim staklom koji ima odličnu vidljivost na jakom danjem svijetlu. Procesor je isti kao i kod Doogee x9 Pro, a 16 GB interne memorije možete proširiti microSD karticom do 128 GB. Bateriju od 3000 mAh nije moguće promijeniti. OS je Android 6.0 Marshmallow.

S obzirom na cijenu, Vivax Smart Fly dat će vam puno više nego velik broj uređaja iz ovog cjenovnog ranga.

5. Meizu M5C

Meizu

Iako je Meizu jedan od popularnijih proizvođača pametnih telefona u Kini, na našim prostorima još se nije uspio bitnije istaknuti nad konkurencijom.

Vrlo je sličan ostalim uređajima na ovoj listi - riječ je o još jednom 5-inčnom pametnom telefonu s četverojezgrenim MediaTek procesorom, 2GB RAM-a, 16 GB unutarnje memorije, stražnjom kamerom od 8 MP i prednjom od 5 MP, baterijom od 3.000 mAh, dual SIM-om i Android Marshmallow.

Iako je njegovo kućište izrađeno od plastike, korištena je posebna tehnika izrade kako bi uređaj izgledao skupocjenije no što to doista jest. Zbog toga na prvu Meizu izgleda kao da je omotan u metal, a ne plastiku. Ako želite uređaj koji će izgledati skuplje, Meizu M5C je dobar izbor.

 

Povezani članci: