nabava.net

5 razloga zašto ćeš voljeti Xiaomi Amazfit pametni sat

Tražiš li pametni sat koji ima sve napredne značajke i može pratiti tvoj životni tempo, a koji ti uz to neće izbiti pola plaće iz džepa, vrijeme je da razmisliš o Xiaomi Amazfit pametnom satu. Kako bi se bolje upoznao s njime, izdvojili smo 5 glavnih razloga zbog kojeg ćeš voljeti svoj novi Amazfit.

Xiaomi Amazfit pametni sat

1. Vrhunske karakteristike

Prvo treba napomenuti kako ćemo u ovom slučaju pričati o Xiaomi Amazfit Bip modelu (Amazfit je zapravo model Xiaomi pametnih satova koji ima više svojih verzija).

Amazfit Bip odlikuje 1,28" zaslon osjetljiv na dodir i GPS koji će pratiti svaki tvoj korak. Od senzora se izdvajaju PPG brzina otkucaja srca, senzor tlaka i geomagnetski senzor.

Sa Xiaomi Amazfitom možeš pratiti broj koraka, prijeđenu udaljenost, a čak će ti dati podatke i o tvojim spavalačkim navikama. Možda baš ti podaci pomognu da se počneš osjećati bolje.

Još jedna predivna stvar kod Amazfit Bipa je kompatibilnost i s Android i s IOS operativnim sustavima. Dakle notifikacije na svoj pametni sat možeš primati koji god da pameti telefon imaš.

2. IP68 certifikat

Zahtjevniji korisnici svoje pametne satove izlažu prilično teškim uvjetima. Trčanje po kiši ili korištenje na prašnjavim terenima mogu biti pogubni za neke pametne satove. Međutim, Xiaomi Amazfit opremljen je IP68 certifikatom što ga čini otpornim na vodu i prašinu.

Amazfit pametni sat

Amazfit je zato idealan izbor za svakoga tko se ne želi prilagođavati vremenskim prilikama u strahu od kvarenja pametnog sata. Jednostavno, stavi ga na ruku i istrči van na kišu. Ako je mogao Rocky, možeš i ti.

3. 45 dana baterije

Autonomija je jedna od glavnih briga kada govorimo o pametnim satovima, ali i svim pametnim uređajima. Xiaomi Amazfit zato ti daje autonomnost od čak 45 dana (s minimalnim notifikacijama). OK, možda ta brojka u konačnici bude malo manja, ali i dalje je napredak u odnosu na 2-3 dana koliko traju baterije većine pametnih satova.

Koristiš li neprekidno GPS + running sat, baterija će izdržati 22 sata. Iako ti se možda čini malo, to je prilično dobra brojka jer GPS na pametnom satu sigurno nećeš koristiti neprekidno.

4. Dizajn

Xiaomi se pozicionirao na tržištu kao vješta replika Applea, odnosno kao proizvođač koji je svojim dizajnom najbliži Apple uređajima. Možemo to vidjeti kod njihovih pametnih telefona, a isto vrijedi i za pametne satove.

Xiaomi Amazfit neodoljivo podsjeća na Apple Watch koji je simbol elegantnosti i vrhunskog dizajna. A ako želiš pametan sat takvih karakteristika, a ne želiš bankrotirati, pogledaj Xiaomi Amazfit.

Za dizajn ćeš pomalo biti i sam zaslužan jer ćeš izborom boje utjecati na izgled svog pametnog sata. Na raspolaganju su ti četiri boje: crna, zelena, narančasta/crvena i bijela/siva. Naš favorit je bijeli Amazfit.

Pametni sat Xiaomi Amazfit bijeli

5. Cijena

Sve su ovo do sada bile lijepe prednosti, ali njih ćeš u pravilu moći pronaći i na mnogim drugim pametnim satovima. Ali ono što je glavna prednost Xiaomi Amazfita je što sve ove karakteristike dobiješ po prilično jeftinoj cijeni.

Amazfit Bip može se pronaći već od 549 kuna i pripada grupi najpovoljnijih pametnih satova. Usporedbe radi, za prvu verziju Apple Watcha morat ćeš izdvojiti cca 1500 kuna, dok će te najnoviji Apple Watch 3 stajati oko 2800 kuna.