nabava.net

Acer Predator 17 G9-793 - specifikacije i cijena

Snažan gaming laptop s podrškom za VR i Nvidijinom GTX 1070 grafičkom karticom spreman je za one koji žele kvalitetan gaming laptop po pristupačnoj cijeni.

Acer Predator 17

Dizajn i ekran

Kada bismo dizajn opisali samo jednom riječi, bila bi upadljiv

Ovaj robustan 17-inčni laptop od preko 4 kg možda službeno spada u kategoriju prijenosnih računala, ali djeluje kao da je Acer odlučio zanemariti "prijenosni" dio.

No, budući da se radi o gaming laptopu, a ne poslovnom notebooku, to je manje bitno.

I dok mainstream laptopi glavnom slave minimalistički dizajn, od Predatora očekujte suprotno. Velike dimenzije naglašene crvenom bojom, svjetleći logo, RGB pozadinsko svjetlo na tipkovnici te start gumb trokutastog oblika samo su neki elementi koji pridonose futurističkom izgledu ovog laptopa.

Kućište je plastično, mat i poprilično osjetljivo na otiske prstiju. 

Što se tiče izlaza, tu su 3x USB 3.0, USB Type-C konektor koji podržava Thunderbolt sučelje (USB 3.1), HDMI, Display Port, Gigabit LAN, čitač SD kartice te pozlaćeni 3.5 mm utor za slušalice.

Kada je riječ o ekranu, radi se o 17.3 inčnom, mat IPS zaslonu rezolucije 1920 x 1080 piksela.

Dolazi u dvije verzije. Prva verzija ima normalni gama raspon u FHD rezoluciji, a druga široki gamma raspon i UHD rezoluciju. Obje verzije dolaze s Gsync podrškom s brzinom osvježavanja od 60 Hz.

Performanse i cijena

Acer Predator 17 G9-793

Acer Predator dolazi s novim Intelovim Skylake i7-6700HQ procesorom od 4 jezgre, 16 GB DDR4 radne memorije, Nvidia GTX 1070 grafičkom karticom, SSD-om od 256 GB te HDD-om od 1 TB.

Postoji i "lakša" verzija s RAM-om od 8 GB te GTX 1060 grafičkom karticom. Cijena je nekoliko tisuća kuna manja, a performanse su i dalje i više nego zadovoljavajuće.

Također očekujte solidnu izdržljivost baterije. S kapacitetom od 6000 mAh, Predator daje malo manje od 5 sati baterije za vrijeme prosječnog rada. U usporedbi s drugim gaming laptopima, ovo je iznadprosječan rezultat.

Međutim, kada se Predator koristi za ono čemu je prvenstveno namijenjen - gamingu, baterija u prosjeku traje oko 2 sata.

Zanimljivo je da Predator dolazi s dodatnim ventilatorom, a aktivira se tako da ga se stavi na mjesto optičke jedinice. S obzirom na to da se CD-i danas skoro pa i ne koriste, a ovaj dodatni ventilator smanjuje temperaturu za nekoliko stupnjeva kada laptop radi punom snagom, pohvaljujemo ovo rješenje.

Za Acer Predator 17 u prosjeku ćete morati izdvojiti oko 17.000 kuna, dok lakša verzija s GTX 1060 košta drastično manje - oko 11.500 kuna.

Zaključak

Vjerojatno postoje i bolji gaming laptopi, no za cijenu od 11.500 kuna ovakva kvaliteta rijetko se nađe.

Kombinacija s GTX 1060, odnosno 1070 je izvrsna. Za sve manje zahtjevne gamere, Acer Predator odličan je izbor.