nabava.net

Asus ZenFone 6 - cijena i specifikacije

Asus ZenFone 6 dolazi na tržište i prema dosad viđenom svakako ulazi u kategoriju flagship killera. Vrhunske specifikacije i najbolje komponente na tržištu upakirane su u pametni telefon koji će se prodavati po početnoj cijeni od 500 eura.

ZenFone 6 - cijena i specifikacije

Asus ZenFone 6 - specifikacije

ZenFone 6 novi je flagship koji nam je ovih dana predstavio Asus. Zenfone već neko vrijeme ima svoj položaj na tržištu, ali Asus ga želi još više približiti najboljima poput Applea, Samsunga ili Huaweija.

Stoga je ZenFone 6 opremljen nekim od najboljih komponenti koje se mogu pronaći na tržištu. Pokreće ga najnoviji i najbrži Qualcomm procesor Snapdragon 855 koji je uparen s kombinacijom 6 GB RAM-a i 128 GB unutarnje memorije. Treba reći kako će izaći i model s 8 GB RAM-a i 256 GB unutarnje, a u bilo kojem slučaju količinu memorije moći ćeš nadograditi microSD karticom.

Prvo što će ti upasti u oči, sigurno će biti 6,4-inčni zaslon koji je dodatno zaštićen Corning Gorilla Glassom 6. generacije. S obzirom na veličinu i kvalitetu prikaza slike, Asus ZenFone 6 trebao bi biti odličan izbor za uživanje u multimedijskim sadržajima.

Glavni highlight ovog mobitela je flip-up kamera koja je ujedno i stražnja i selfie kamera. Ova dvostruka kamera opremljena je Sony senzorom IMX586 s 48 MP, dok je sekundarna ultraširoka s 13 MP senzorom. Asus je kameru na ZenFoneu predstavio kao novu eru mobilne fotografije, a čini se kako će stvarno tako i biti.

ZenFone 6 kamera

Još jedna karakteristika u kojoj ZenFone želi nadmašiti konkurenciju je dugotrajnost i kapacitet baterije. ZenFone 6 ima bateriju kapaciteta 5000 mAh koja podržava brzo punjenje (QuickCharge 4.0).

Asus ZenFone 6 - cijena

Naravno, da bi Asus ZenFone 6 bio konkurentan na tržištu i postao flagship killer, jasno je kako mora biti znatno jeftiniji od premium brendova. Tako će na europskom tržištu cijena za ZenFone 6 biti 500 eura, dakle nešto manje od 4000 kuna. 

Iako je cijena i ovako prilično velika za hrvatske prilike, treba reći kako je Asus zadržao cijenu za novi flagship na razini prethodnih godina, što je svakako za pohvalu. S obzirom na kvalitetu i specifikacije, Asus bi mogao postati novi OnePlus, a hoće li ZenFone 6 osvojiti korisnike, tek nam ostaje za vidjeti.