Ostali članci

Cube Access WS EXC - zašto kupiti ovaj ženski MTB bicikl (recenzija)

"Women Like Series" iz tvornice bicikala Cube bez sumnje su među najboljim biciklima namijenjenim ženskoj populaciji kada je riječ o omjeru cijene i kvalitete. Bogat izbor modela garantira da svatko pronađe bicikl baš po svojoj mjeri, a pronašli smo jedan idealan za početnice u bicikliranju, kao i za sve koje preferiraju grublje terene, ali laganiji tempo.

Cube Access WS EXC

Izvor: Cube Official Website

Bilo da se radilo o manjim preinakama poput drugačije boje okvira ili oblika sjedala, ili o potpunoj preradi geometrije i težine okvira za bicikliste manje težine, Cube linija ženskih bicikla razveselit će svaku biciklisticu koja želi nešto malo drugačije.

Cube Access WS EXC udoban je i lagan bicikl namijenjen istraživanju seoskih i šumovitih predjela. Osmišljen je tako da vozačica pedalira u blago uspravnom položaju, čime je smanjen pritisak težine na ruke i ramena. To pak omogućuje udobniju vožnju tijekom koje se možeš koncentrirati na okruženje kojim bicikliraš. U kombinaciji s izuzetno udobnim sjedalom, sve to čini Cube Access idealnim izborom za početnice u bicikliranju.

Cube Access WX EXC karakteristike

Jedna od zanimljivih odlika ovog modela bicikla je to što brzo postiže i jednostavno održava željenu brzinu, ponajprije zahvaljujući 27.5-inčnim Schwalbe Smart Sam gumama. Za brzo i sigurno kočenje zadužene su hidraulične Shimano disk kočnice.

Mnogi će kao prednost vidjeti i to što na žensku populaciju ne cilja isključivo izgledom (tj. nisu ga kompletno zašamarali ružičastom bojom), već oblikom sjedala i hvataljki na volanu, kao i uspravnijim dizajnom. Kao šećer na kraju tu su kombinacija Cube i Shimano dijelova koji garantiraju sigurnost i dugotrajnost