nabava.net

Digitalni fotoaparat Nikon D3300

Tražiš DSLR fotoaparat za početnike koji je jednostavan za korištenje i praktičan za nošenje, a pruža dobar omjer kvalitete i cijene? Upoznaj Nikon 3300!

Nikon D3300

Specifikacije

Iako na prvu izgleda da nema većih razlika u odnosu na prethodnu Nikon 3200 verziju, novi Nikon 3300 dolazi bez anti-aliasing filtra. Taj filter smanjuje nepravilnosti koje mogu nastati na slici, ali istovremeno može negativno utjecati na oštrinu slike.

Maknuvši anti-aliasing filter proizvođači su zamjetno popravili kvalitetu slike, stavivši Nikon 3300 u isti rang s nekim od skupljih modela.

Ostala poboljšanja uključuju brži procesor koji je povećao ISO raspon do čak 25600 te mogućnost slikanja do 5 fotografija u sekundi. Razlučivost je 24 megapiksela, a litij ionska baterija bi trebala pružati između 600 i 700 fotografija iz jednog punjenja. LCD zaslon ima dijagonalu od 3 inča.

Nikon D3300 sadrži element koji je još uvijek rijedak čak i kod skupljih uređaja, a to je full HD 1080p video zapis s brzinom kadra do 50p uz neprekidni auto fokus.

Prednosti i nedostaci

Korisnici navode kako u usporedbi s drugim početničkim DSLR fotoaparatima Nikon D3300 pruža bolju kvalitetu slike i video zapisa, kvalitetniji prikaz boje te je lagan i jednostavan za korištenje.

No istovremeno je auto fokusiranje pomalo sporo, kamera nema ugrađeni Wi-fi (iako to postoji kao opcija), a fotoaparat je malo nespretno držati u većim rukama. 

Ukupna ocjena

Nikon D3300 je jednostavan, ali snažan uređaj koji je pronašao ravnotežu između kvalitetnih specifikacija i prihvatljive cijene.

Unatoč manjim nedostacima, Nikon D3300 odličan je uvod u fotografiju za početnike.

 

Za više o digitalnim fotićima, provjeri naš vodič za kupovinu digitalnih fotoaparata.