nabava.net

Dunlop Winter Sport 5 - cijena, karakteristike, recenzija

Otkada je 2015. ugledala svjetlo dana ili bolje rečeno, dotaknula asfalt, zimska guma Dunlop Winter Sport 5 redovito je među najboljima na svim testiranjima, a i kod vozača uživa veliko povjerenje. Koje su joj karakteristike, i ono važnije, koja je cijena, saznaj u nastavku teksta.

Zimska guma dunlop winter sport 5

Dunlop Winter Sport 5 - karakteristike

Dunlop Winter Sport 5 je zimska auto guma koja pripada kategoriji premium modela. Kako smo i rekli, prvi je puta predstavljena 2015. godine, a zbog svoje kvalitete do danas nije bilo nikakve potrebe za Dunlop da krene u razvijanje novih modela.

S obzirom da pripada premium brendovima zimskih guma, Dunlop Winter Sport 5 ulazi u gornji cjenovni rang i za ovu ćeš auto gumu morati izdvojiti malo veći iznos. Ono što svakako veseli je da Winter Sport 5 možeš pronaći u velikom broju dimenzija, a najčešće su upravo širine veće od 200 i promjera većeg od 15.

Dunlop Winter sport 5 - recenzija

Kako bi što bolje prikazali koje su to kvalitete Dunlop Winter Sport 5 zimske gume, odlučili smo provjeriti nekoliko testova zimskih auto guma na kojima je sudjelovao i Dunlop. Uz to, pregledali smo i komentare i ocjene samih vozača koji ipak mogu dati najbolji sud o pojedinoj auto gumi.

Prvi na redu bio je u Hrvata najpopularniji ADAC test zimskih guma za 2018. godinu. U kategoriji 205/65 R16, Dunlop Winter Sport 5 zauzeo je treće mjesto i ušao je u kategoriju najboljih zimskih guma, odmah iza Continental Winter Contact TS860 i Goodyear UltraGrip 9. Na ovom se testu odličnom pokazala na snijegu, a uočljivih ili važnijih mana nije bilo pa je i zavrijedila oznaku preporučljivo.

Dunlop Winter Sport 5 zimska guma

Na drugom testu, onom britanskog Auto Expressa, Winter Sport 5 se smjestio na 6. mjesto uz zamjerke za ponašanje na suhoj cesti. S druge strane, oduševio je ponašanjem na mokroj cesti kao i malom količinom proizvedene buke. Da doslovno prenesemo njihov konačan sud: "Ukupno ostavlja zadovoljavajući dojam, dobar all-rounder s tek ponekom manom tu i tamo."

Treći test koji smo provjerili je napravio njemački Auto Bild i tu je Dunlop Winter Sport 5 proglašena najboljom zimskom gumom u 2018 godini. Testni vozači bili su oduševljeni stabilnošću u svim uvjetima na cesti, a nisu joj pronašli niti jednu manu.

Prema ocjenama korisnika na nekoliko stranica, Dunlop Winter Sport 5 ostvaruje ocjenu 4,5 od 5. U pravilu vozači hvale njeno ponašanje na snijegu kao i činjenicu da proizvodi malu količinu buke, osobito za jednu za zimsku gumu. A možda i najvažniji podatak govori kako bi čak 91% vozača ponovno kupilo Dunlop Winter Sport 5.

Dunlop Winter Sport 5 - cijena

I za kraj smo ostavili cijenu za Dunlop Winter Sport 5. Naravno, cijena će ovisiti o dimenzijama koje izabereš pa je zato i nemoguće dati konkretan odgovor na to pitanje. Sigurno je samo da će u izabranoj dimenziji Dunlop Winter Sport 5 biti među najskupljim zimskim gumama.

Kako bi ipak došli do određenih saznanja u cijeni, donosimo cijenu za 3 najpopularnije dimenzije:

Na kraju možemo reći kako je Dunlop Winter Sport 5 zaista jedna od najboljih zimskih guma koje možeš pronaći na tržištu. Ako si ju možeš priuštiti, sigurno nećeš požaliti. Ljudi kažu kolko para tolko muzike. Iako to nije uvijek slučaj, ovoga puta točno je tako. Za veću cijenu čeka te i zimska guma vrhunskih karakteristika.