nabava.net

FIFA 20 - street football se vratio

FIFA 20 se konačno pojavila na tržištu, a ovogodišnje izdanje popularne igre u velikoj je mjeri obilježeno povratkom street footballa ili u ovom slučaju Volta footballa. Upravo bi ova dodatna značajka mogla značiti da će FIFA 20 biti najbolja ili barem najigranija nogometna igra ikada.

Fifa 20 cijena

FIFA 20 - gameplay

FIFA svakako ne treba puno predstavljanja, a nova verzija većinom je zadržala sve glavne značajke prethodnih izdanja (osim Volte, ali o njoj nešto kasnije). Naravno, ponovno je Ultimate team jedna od glavnih stvari na koje se fokusira EA pa će građenje momčadi iz snova biti jedna od najčešće korištenih opcija i u novoj FIFI.

Igra kao takva i nije doživjela pretjerane promjene u odnosu na prošlo izdanje. Osim što je grafički ponovno sve podignuto na još malo veću razinu pa ćeš se povremeno pitati gledaš li stvarnu utakmicu na tv-u ili je to ipak samo simulacija. Sve ostalo bit će kao i uvijek. Prvo malo drame i psovanja developerima što su to napravili od tvoje omiljene igre, a onda opet gubljenje dana i noći i popularna još samo jednu i idem spavati.

Mnogim će igračima biti bitne i licence kojima raspolaže FIFA, a u tom pogledu FIFA i ove godine drži uvjerljivo prvo mjesto među nogometnim igrama. Više od 30 liga i više od 700 klubova licencirano je za FIFA 20, a svakako valja izdvojiti Ligu prvaka, Europsku ligu, sve lige petice i još mnogo mnogo toga. Za lokal patriote, i Dinamo je ponovno licenciran pa možeš krenuti u europske pohode s Olmom i kompanijom.

FIFA 20 - Volta

Glavna značajka nove FIFA-e upravo je Volta Football. Volta je ono što svi znamo pod nazivom Street FIFA, ali ovoga puta ukomponirano zajedno s osnovnom igrom (hvala EA, dobri ste ljudi). Ulični nogomet bio je velika želja igrača već duži niz godina i sada je napokon našao svoje mjesto u ovom izdanju.

FIFA Volta - Street FIFA

FIFA Volta vodi te u kavez na vrhu Londonu, na ulice Madride i sva ostala mjesta na kojima ćeš okusiti sve čari uličnog nogometa. Opcija imaš nekoliko, možeš graditi karijeru kroz svoj avatar, igrati online ligu s ostalim igračima ili jednostavno zaigrati 3vs3, 4vs4 ili 5vs5 s pravim igračima i pravim klubovima.

Bude li FIFA 20 tvoj izbor sigurni smo kako će Volta biti prva stvar koju pališ kada pokreneš svoju novu igru.

FIFA 20 - cijena

FIFA je i ove godine zadržala svoju standardnu cijenu prilikom izlaska nove verzije. Cijena će naravno ovisiti o platformi (konzoli) na kojoj ju igraš, ali u pravilu ćeš za standard edition morati izdvojiti 450 kuna ili više.

Nakon izlaska u prodaji će se osim standard editiona, pronaći i champions te ultimate edition, a sve ćeš moći igrati na PS4 i Xbox One konzolama, Nintendo Switchu i PC-u.

FIFA 20 PS4 cijena: od 469 kn

FIFA 20 Xbox One cijena: od 459 kn

FIFA 20 Nintendo Switch cijena: od 370 kn

FIFA 20 PC cijena: od 425 kn

Naravno, ubrzo će se na tržištu sigurno pojaviti i razni boundlovi koji će kombinirati konzolu zajedno s igrom. Ako si u potrazi za obje stvari, a ne goriš od želje da baš odmah kupiš novu plejku, pričekaj još malo i sigurno ćeš pronaći paket u kojem ćeš dobiti i novu konzolu i FIFU 20.