Ostali članci

Giant Roam 2 Disc recenzija - spoj MTB i trekking bicikla

Giant Roam 2 Disc je hibridni bicikl koji ti daje najbolje od kombinacije trekking i MTB bicikla. Giant bicikli sinonim su kvalitete, a mi ti donosimo sve što trebaš znati o Giant Roam 2 Disc biciklu, uključujuću cijenu, specifikacije i kratku recenziju.

Giant Roam 2 Disc bicikl

Giant Roam 2 Disc - trekking bicikl s elementima MTB-a

Giant Roam 2 Disc je trekking bicikl odličnih performansi koji zahvaljujući elementima brdskog bicikla omogućuje vožnju po gotovo svim terenima. Trekking karakteristike bit će prava stvar ako bicikl većinu vremena voziš po gradskim ulicama. U tom ćeš slučaju trošiti puno manje snage i energije za vožnju.

Ako pak povremeno odeš na biciklistički izlet u prirodu, ne brini. MTB karakteristike pružit će ti udobnost i na takvim stazama. Zbog svega toga Giant Roam 2 Disc je pravi all-rounder među biciklima.

Giant Roam 2 Disc - specifikacije

Roam 2 Disc odlikuje se ALLUX aluminijskim okviromSR Suntour NEX HLO 63-mm vilicom s lockout-omShimano M315 hidrauličnim kočnicama koje su jedan od najvećih pluseva ovog bicikla. Geometrija okvira nudi izvrstan balans između ugodne gradske vožnje i malo agresivnijeg načina vožnje. Jedini manji problem je nešto teži okvir što ćeš posebno osjetiti kada dođeš na uzbrdicu i kada ti treba dodatna brzina.

Kotači su Giant Crosscut 700x38c što su idealni kotači za ovakve hibridne bicikle, spojeve trekkinga i MTB-a. Shimano Acera prednji i stražnji mjenjač ima 27 brzina i to će biti i više nego dovoljno za većinu rekreativnih vozača bicikala.

Giant Roam 2 Disc - cijena

Giant pripada premium brendovima bicikala pa su i cijene njegovih modela nešto veće. Tako ćeš za ovaj odličan hibrid morati izdvojiti  oko 5 tisuća kuna. Velik iznos, ali ako na biciklu provodiš mnogo vremena, onda na njemu stvarno ne bi trebao štedjeti.

Pogotovo jer bicikl ne kupuješ svakih godinu dana, a kvalitetnim izborom siguran si da će te služiti dugi niz godina. Giant Roam 2 Disc svakako je kvalitetan izbor pa se onda i 5000 kuna nekako lakše podnese.

MTB i trekking bicikl

Giant Roam 2 Disc - konačna ocjena

Bicikli su stvarno kategorija proizvoda kod kojih se treba dobro informirati prije kupovine, ali i znati za što ti točno bicikl treba. Ako ti je bicikl isključivo i jedino potreban za laganih 15 minuta vožnje gradom do posla, onda Giant Roam 2 Disc i nije za tebe. Onda pogledaj gradske bicikle i izaberi neki od tih modela.

Ako ipak uz vožnju na posao, planiraš tu i tamo napraviti i neki malo duži izlet po prirodi, kroz šume ili nešto neravnije puteve, onda Roam 2 Disc savršeno odrađuje posao. Prednja suspenzija, odlične hidraulične disc kočnice i 700c kotači garancija su kvalitetnog all-round bicikla kao što je to Giant Roam 2 Disc.