nabava.net

Huawei P30 Lite - cijena, specifikacije, recenzija

Huawei P30 Lite na tržište dolazi mjesec dana nakon izlaska svojih moćnijih rođaka, P30 i P30 Pro. Lite verzije Huawei flagshipa prošlih su godina bile pravi hit pa vjerujemo kako će i Huawei P30 Lite oduševiti kombinacijom prihvatljive cijene i premium specifikacija.

Huawei P30 Lite u Hrvatskoj

Huawei P30 Lite - specifikacije

Huawei P30 Lite pokušat će nastaviti gdje su stali njegovi prethodnici. P9 Lite i P10 Lite bili su najpopularniji mobiteli u godini svog izlaska, a tek je P20 Lite malo zastao u osvajanju budžet tržišta.

Ideja je da P30 Lite zadrži sličnost s ostatkom Huawei P30 serije, ali uz male modifikacije i onda to ponudi ljudima po znatno nižoj cijeni. Tako će Huawei P30 Lite imati 6,15-inčni ekran rezolucije 1080 x 2312. Ovakva veličina ekrana u pravilu ne omogućuje rad samo s jednom rukom, ali zato osvaja kada je riječ o multimediji i gledanju serija na mobitelu.

Najveća razlika između ovih modela je u procesorskoj snazi. Huawei P30 Lite koristi procesor srednjeg ranga, Kirin 710. Za svakodnevne potrebe ovaj je procesor i više nego dobar, ali ako planiraš igrati najzahtjevnije igre današnjice ili pak koristiti neke teške aplikacije, sigurno ćeš naići na problem. Za usporedbu, Kirin 710 možeš pronaći i primjerice u Honor 10 Lite pametnom telefonu.

Kirin 710 uparen je s Android Pie operativnim sustavom koji će biti instaliran čim prvi puta izvadiš P30 Lite iz njegove kutije. Tu su i 4 GB RAM-a (potencijalno i verzija sa 6 GB) i finih 128 GB unutarnje memorije što bi za svakog 'normalnog' korisnika trebalo biti dovoljno. Ako si 'nenormalan', možeš proširiti memoriju do 512 GB putem microSD kartice i imati prostora koliko i prosječan laptop.

Trostruka kamera Huawei P30 Lite

Ono gdje Huawei P30 Lite definitivno ulazi u premium sferu pametnih telefona su kamere. Sa stražnje strane je trostruka kamera (24 + 8 + 2 MP) kako bi se mogao igrati, koristiti bokeh efekte i očarati svoje Instagram prijatelje. Ali prednja kamera je ipak glavni plus ovog mobitela. 32 MP senzor s AI je isti onaj koji ćeš pronaći kod P30 i P30 Pro modela, a oni sada slove za pametne telefone s najboljom kamerom. Enough said.

Huawei P30 Lite - cijena

Huawei P30 Lite tek treba doći na tržište, iako ga se već može pronaći u nekim webshopovima. Minimalna cijena za Huawei P30 Lite u trenutku pisanja članka je 2799 kuna. Vjerujemo kako će kada se i službeno pojavi na tržištu cijena ipak biti nešto manja.

S obzirom na to da se Samsung kvalitetno pozicionirao sa svojim Samsung A50 budžet pametnim telefonom za koji ćeš trebati izdvojiti minimalno 2208 kuna, očekujemo kako će i Huawei krenuti s početnom cijenom od kojih 2500 kuna. Međutim, za tako nešto ipak ćemo morati pričekati da osvane u trgovinama.

Huawei P30 Lite - recenzija

Za kvalitetnu i kompletnu recenziju trebali bi ipak biti u mogućnosti koristiti Huawei P30 Lite nekoliko dana. Da vidimo kako se ponaša u različitim situacijama i s različitim načinom korištenja. Ovako možemo dati samo kratku recenziju na temelju specifikacija i dosad prikazanih podataka.

Huawei P30 Lite

Zato smo recenziju odlučili podijeliti kroz glavne prednosti i mane 'najlakšeg' modela iz P30 serije. Glavne prednosti Huawei P30 Lite:

  • Premium dizajn
  • Odličan zaslon
  • Selfie kamera
  • Puno unutarnje memorije

Glavne mane Huawei P30 Lite:

  • Osrednji procesor
  • Osrednja baterija

Huawei P30 Lite svakako će biti među popularnijim pametnim telefonima. Odličan omjer cijene i kvalitete + premium dizajn ističu ga iz mase i svrstavaju u sami vrh svijeta budžet mobitela. A ako ti je ovaj uređaj zanimljiv, uvijek ga možeš dodati u listu želja i pratiti cijene i dolazak u razne trgovine.

 Možda će te zanimati i: