Ostali članci

iPhone 14 - specifikacije i cijena za najnoviji iPhone

Najnoviji Apple pametni telefoni su stigli! Ovogodišnja linija iPhonea dolazi u četiri verzije, a to su iPhone 14 dijagonale zaslona od 6.1" te iPhone 14 Plus od 6.7", odnosno iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max, također dimenzija od 6.1" i 6.7". Nastavi čitati kako bi saznao kojim novitetima se ponosi novi iPhone 14.

iPhone 14 i iPhone 14 Plus

Što se tiče iPhonea 14 i 14 Plus, razlike u odnosu na prošlogodišnje modele su vrlo male. Dizajn je identičan trinaestici, dok se ispod haube i dalje nalazi procesor A15 Bionic, iako mrvicu nadograđeni kako bi performanse ipak bile mrvicu bolje - konkretno, 18%.

Na stražnjoj strani uređaja smještene su dvije kamere, s time da glavna kamera od 12 MP ima malo veći senzor pa daje skoro duplo bolje rezultate u uvjetima slabe osvijetljenosti.

iPhone 14 koristi isključivo eSIM karticu, a po novom podržava i satelitski signal koji omogućuje kontakt s hitnim službama kada korisnik nije u dometu standardnog signala.

Tri su verzije unutarnje pohrane: 128 GB, 256 GB i 512 GB.

Dakle, jedina bitna razlika između iPhone 14 i iPhone 14 Plus je veličina zaslona.

iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max

iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max

Ove verzije ipak nude malo veće nadogradnje u usporedbi s prošlogodišnjim modelima, ali ne očekuj drastičan napredak.

Velikog zuba na vrhu zaslona više nema. On je sada manji i ovalnog oblika nalik piluli, a Apple mu je dao naziv "Dynamic Island". iOS ga koristi tako da oko njega animira stvari poput obavijesti i indikatora statusa.

iPhone Pro Max odlikuje se redizajnom kamere. Glavna kamera na ovom modelu po novom ima 48 MP, a novi senzor obećava još bolje fotke, pogotovo u uvjetima slabog osvjetljenja. Video snimke također bi trebale biti najbolje do sada.

Oba Pro modela ispod haube imaju novi procesor A16 pa su performanse značajno naprednije u usporedbi s prošlogodišnjim modelima, a potrošnja baterije čak 20% manja.

Povezani proizvodi