Ostali članci

Ljetna guma Sava Perfecta - cijena, recenzija, iskustva

Sava Perfecta je jedna od najpopularnijih ljetnih guma u Hrvatskoj. Tu popularnost duguje prije svega niskoj cijeni, ali i lakoj dostupnosti. Kakve su joj performanse i kakva su iskustva drugih korisnika pročitaj u nastavku teksta.

Sava Perfecta ljetna guma

Sava Perfecta - recenzija

Sava Perfecta je ljetna guma za manje, kompaktne gradske automobile. U Hrvatskoj su Sava ljetne gume definitivno među najpopularnijima zbog dobrog omjera cijene i kvalitete, ali i zbog lake dostupnosti u većini trgovina.

Nažalost, u ovogodišnjem ADAC testu Sava Perfecta nije sudjelovala, ali zato imamo rezultate prošlogodišnjeg testa koji je uključio i Sava Perfecta ljetnu gumu. U kategoriji 175/65 R14, Sava Perfecta nije se baš proslavila.

Sava Perfecta ostvarila je odličan rezultat na suhoj cesti gdje je ušla u TOP 3 među svim testiranim gumama. Problem je nastao pri testiranjima na mokroj cesti. Ova ljetna guma tu je ostvarila najgori rezultat što joj je na kraju i spustilo ocjenu za jedan razred. Produženi tijek kočenja i otežano upravljanje bile su glavne mane Sava Perfecte na mokroj cesti.

U ostalim kategorijama, utjecaj na potrošnju goriva i habanje guma, Sava Perfecta smjestila se u zlatnu sredinu. Habanje guma je nešto sporije pa ćeš njenim izborom imati ljetnu gumu koju možeš koristiti dugi niz godina. Ako živiš na području gdje su ljetne kiše i pljuskovi česte kao u Sahari, Sava Perfecta mogla bi biti idealan izbor.

Sava Perfecta - cijena

Kako smo i rekli, Sava ljetne gume znane su po jako dobrom omjeru cijene i kvalitete. Tako ćeš i za Sava Perfecta ljetnu gumu morati izdvojiti od 200 do 300 kuna, ovisno o kategoriji guma koje ti trebaju.

Primjerice, u spomenutoj kategoriji 175/65 R14, cijena za Sava Perfecta je od 255 kuna, dok je u kategoriji 195/65 R14 cijena od 305 kn.

Sava Perfecta - iskustva

Kao i uvijek, iskustva korisnika su različita. Međutim, svi se slažu kako kupovinom Sava Perfecta ljetne gume moraš znati da kupuješ osrednju auto gumu. Ne trebaš očekivati čuda, ali sigurno ima i gorih ljetnih guma na tržištu.

Druga stvar oko koje se korisnici slažu je kompatibilna s ADAC testiranjima. Mnogi su se žalili na performanse na mokroj cesti što je pokazao i ADAC test prošle godine. Tu u pravilu nema razlike jesu li gume nove ili ne, vozači su se već od starta žalili na izvedbu.

Međutim, i vozači se slažu da su Sava Perfecta odlične ljetne gume za osobe koje žive u toplim krajevima i koje ljeti nemaju problema s kišom, a uz to ne provede sate i sate za svojim automobilom.

Nadamo se kako ti je ovaj tekst bio od pomoći ako razmišljaš o kupovini Sava ljetnih guma. Ako i sam imaš iskustva sa Sava Perfecta gumama, svakako ih podijeli s nama i ostalima u komentaru. Do tada, usporedi cijene ljetnih guma i pronađi najbolje za sebe.