nabava.net

Nokia 6.1 - saznaj cijenu i specifikacije

Iako je izašla još početkom 2018., Nokia 6.1 nalazi se među najtraženijim pametnim telefonima na Nabavi. Odlučili smo provjeriti zašto je to tako, odnosno koje su specifikacije i cijena za Nokia 6 (2018) te koji je odnos uloženog i dobivenog.

nokia 6.1 2018

Nokia 6.1, dolazi s 5.5-inčnim IPS LCD ekranom smještenim u aluminijsko kućište. Rezolucija je 1080 x 1920, gustoća piksela 403, a ekran štiti Gorilla Glass 3. 

Stražnja kamera diči se Zeiss optikom. Ima 16MP i f/2.0 otvor blende, podršku za 4K video, HDR te istovremeno snimanje prednjom i stražnjom kamerom. Prednja kamera ima 8MP, otvor blende je isti kao i na stražnjoj, ali ona može snimati maksimalno FHD video. Nokia 6.1 ima i čitač otiska prsta, koji se smjestio ispod stražnje kamere.

Osim što od baterije od 3.000 mAh možeš očekivati da će bez problema preživjeti čitav dan korištenja, znaj se puni preko USB-C, što znači da podržava brzo punjenje, a napunit će se skoro dva puta brže od verzije iz 2017. Valja napomenuti i to da je zadržan i 3.5mm utor za slušalice, koji se nalazi na vrhu uređaja.

Što se tiče softvera, jedna od najprivlačnijih karakteristika Nokije je ta što je dio programa Android One, što znači da dolazi sa "čistim" iliti stock Androidom, a za njega su najnovija ažuriranja dostupna čim se objave. Nokia 6.1 dolazi s Android 8.1 Oreo i garantiranim ažuriranjima za iduće dvije godine.

Od pohrane tu je unutarnja sa 32/64GB, proširivih do dodatnih 256GB pomoću memorijske kartice, te radna memorija od 4GB.

Što reći za kraj nego da je Nokia 6.1 lijepo nadogradila hardver i čitavo korisničko iskustvo u odnosu na prethodnu verziju, zahvaljujući čemu za vrlo pristupačnu cijenu dobivaš i više nego solidan uređaj. Nije za svakoga, ali oni koji su s nestrpljenjem čekali veliki povratak nekad nenadmašive Nokije, s ovim će modelom biti zadovoljni.