nabava.net

Nokia 7 plus - cijena, specifikacije, recenzija

Nokia is back in the game. Sve kvalitetniji uređaji po pristupačnim cijenama natjerali su ljude da se ponovno okrenu ovom popularnom brendu. A jedan od najtraženijih i najželjenijih njihovih pametnih telefona je upravo Nokia 7 Plus, dobitnik EISA nagrade kao najbolji potrošački smartphone u 2018. godini.

Nokia 7 Plus boje

Nokia 7 Plus - specifikacije

Nokia 7 Plus ima 6-inčni zaslon rezolucije 1080 x 2160 i može je se lako svrstati u kategoriju phableta. Takav će ekran preferirati ljubitelji multimedije kojima nije strano na mobitelu pogledati kakvu seriju ili film, a i oni koji na svom pametno telefonu čitaju i uređuju dokumente.

Unutrašnjost ovog uređaja je ono što ga čini toliko popularnim. Opremljena sa Snapdragon 660 procesorom, 4 GB RAM-a i 64 GB unutarnje memorije (proširivo do 256 GB), Nokia 7 Plus radit će kao singerica. A kad tome još nadodamo Android 8.1 operativni sustav, možeš biti siguran kako nikakvih problema u korištenju nećeš imati, pa čak i ako si zahtjevan korisnik.

Kao i uvijek, najvažnije je pitanje a kakvu kameru ima. Nokia 7 Plus otpozadi ima dvostruku kameru (12 + 13 MP) fine kvalitete i popriličnog otvora blende. Video možeš snimati u maksimalno 4K rezoluciji i izgledat će izvrsno.

Selfača je pak još i bolja. 16 MP senzor i otvor blende od f/2.0 garancija su da će ti slika ispasti predivno prije nego kažeš sir. I dok je automatski fokus kod stražnje kamere ipak malo lošiji, kod prednje on radi prilično dobro i bez problema odmah fokusira tebe i ostatak ljudi koji se nađu u širokom kutu kamere.

Baterija je također jedan od highlighta ovog pametnog telefona. S kapacitetom od 3800 mAh i u kombinaciji sa štedljivim procesorom, svaki prosječan korisnik dva će dana imati svoj mobitel bez potrebe za punjenjem. A onda lijepo navečer, mobitel na punjač i treći dan sve ispočetka.

Nokia 7 Plus bijela

Nokia 7 Plus - cijena

Treba reći kako Nokia 7 Plus nije baš budžet pametni telefon. Zahvaljujući većini premium specifikacija i cijena je nešto veća. Tako ćeš za Nokia 7 Plus u ovom trenutku morati izdvojiti minimalno 2835 kuna.

Iako će za mnoge taj iznos biti i prevelik, u sljedećem odlomku dat ćemo konačan sud i pokušati objasniti zašto mislimo da se svejedno isplati potrošiti koju kunu više za ovaj pametni telefon.

Nokia 7 Plus - konačna recenzija

Kako smo u startu rekli, Nokia 7 Plus je dobitnik EISA nagrade kao najbolji potrošački smartphone ove godine. Kako kažu na stranicama nagrade, Nokia 7 Plus je mobitel koji će svatko preporučiti svojem prijatelju i koji ti nudi odličan omjer uloženog i dobivenog.

S cijenom od oko 3000 kuna, Nokia 7 Plus pripada gornjem srednjem rangu pametnih telefona, ali po svojim specifikacijama i svojem radu može se uspoređivati s najboljim smartphoneima na tržištu koji koštaju i do dvostruko više.

Ako želiš premium smartphone, ali za njega ipak nisi spreman izdvojiti 5000 kuna, onda je Nokia 7 Plus pravi izbor za tebe. I ne samo to. Po svemu sudeći, 7 Plus će biti jednako dobar mobitel i za godinu ili dvije pa nećeš morati nabijati glavom u zid zbog totalnog usporavanja nakon samo 6 mjeseci korištenja.

Nokia 7 Plus

Nokia 7 Plus definitivno je pametni telefon koji možemo preporučiti svakome tko želi okusiti dozu premium smartphonea.