nabava.net

Samsung Gear S3 Classic - pametni sat

I dok se pametnim satovima stalno nagoviješta izumiranje jer se čini da nisu zaživjeli, divovi poput Samsunga i dalje ulažu u ove pametne uređaje. Interes očito postoji, pa pogledajmo zanimljive specifikacije novog Samsung Classic Gear S3 pametnog sata.

Samsung Classic Gear S3 pametni sat

Dizajn

Classic Gear S3 izrađen je od nehrđajućeg čelika, a odlikuje ga klasični, minimalistički izgled. S 46 mm širine i 1.3-inčnim ekranom, dimenzijama premašuje većinu pametnih satova trenutno na tržištu. Istovremeno teži svega 59 g.

Dok će nekima veće dimenzije ovog pametnog sata savršeno odgovarati, osobama koje imaju manje zapešće i ruke sat će biti previše glomazan.

Classic Gear S3 ima super AMOLED ekran, s mogućnošću prikaza 16 milijuna boja i Always On displejem (AOD). Rezolucija iznosi 360x360, s gustoćom piksela od 278ppi.

Sat sadrži i Corning Gorilla Glass SR+ koji garantira čvrst zaslon otporan na ogrebotine. U trgovini aplikacija možete pronaći čak 15 različitih dizajna tako da izgled možete u potpunosti prilagoditi svojem ukusu.

Remen je kožni sa standardnim 22 mm lugom. To znači da ga možete jednostavno mijenjati kod bilo kojeg urara. 

Karakteristike

Dolazi sa zaštitom na vodu i prašinu, može podnijeti jako visoke i niske temperaturu, udarce i snažnije vibracije. Baterija ima 380 mAh-a te možete očekivati trajanje do 3-4 dana, no to jako ovisi o tome koliko ćete ga aktivno koristiti. Baterija podržava bežično punjenje.

Nije riječ o Android pametnom satu. Samsung koristi svoju verziju operativnog sustava pod nazivom Tizen OS. Pokreće ga dvojezgreni procesor od 1 Ghz, a ujedno je opremljen i s 758 MB RAM-a.

Samsung Gear S3 Classic

Sat je koncipiran tako da se jednostavnim okretanjem kružnog okvira možete javljati na telefonske pozive, koristiti aplikacije, prilagođavati postavke i koristiti svoj sat kako vam odgovara. Taj je pokret puno intuitivniji i jednostavniji nego dodirivanje ekrana prstima.

Međutim, korisnici su primijetili da okvir treba okretati precizno jer vrlo lako možete promašiti za nekoliko prikaza. Npr. za vrijeme trčanja kružni okvir bit će malo teže koristiti.

Unatoč tome, S3 služi kao izvrsna zamjena za fitness narukvicu. Sa svojim GPS-om, barometrom i visinomjerom odlično će poslužiti planinarima i ostalim outdoor entuzijastima

Isplati li se kupiti?

Samsung Gear S3 Classic u sferi pametnih satova je kao Samsung Galaxy S7 među pametnim telefonima. Dakle, mete sve pred sobom i specifikacijama, ali i cijenom. Za ovog ljepotama u prosjeku ćete izdvojiti oko 3000 kuna

Ako mislite da su pametni satovi beskorisni, ovaj uređaj neće promijeniti vaše mišljenje. Ali ako želite najbolje, teško ćete pronaći bolji izbor.

Alternativa je Apple Watch, no on nije kompatibilan s Android mobitelima. Stoga ako koristite Samsung Galaxy ili neki drugi pametni telefon na Android platformi, a želite se pohvaliti najboljim pametnim satom, nema do Samsung Gear S3 kolekcije.