nabava.net

Stigao je najnoviji iPhone - saznaj specifikacije!

Na jubilarnu 10.-u godišnjicu izlaska prvog iPhonea, uređaja koji je promijenio temelje industrije pametnih telefona, predstavljene su najnovije verzije ovog popularnog mobitela. Jesu li novi iPhone 8 i iPhone X revolucionarni kao prvi iPhone ili se radi o pretjerano glorificiranim mobitelima - saznaj u nastavku.

iPhone X

Na velikom predstavljanju 12.9. Apple je svijet upoznao s premium verzijom iPhonea. iPhone X košta 1.000 američkih dolara, potpuno je u staklu, OLED displej zauzima čitavu prednju stranu uređaja, otključava se softverom koji prepoznaje lica, a također podržava bežično punjenje.

Predstavljeni su i iPhone 8 i iPhone 8 Plus kao nastavak iPhone sedmice. Kao i kod iPhonea X, u dizajnu je korišteno staklo, te podržavaju bežično punjenje.

Osim novih pametnih telefona, predstavljena je treća generacija Apple pametnih satova te 4K Apple TV.

iPhone X

Potvrđeno je ono što su glasine tvrdile već neko vrijeme, a to je da osim iPhonea 8 kao logičnog nastavka sedmice, Apple odlučio izbaciti premium uređaj s kompletno novim dizajnom.

iPhone X ima 5.8-inčni OLED "Super Retina Display" koji zauzima čitavu prednju stranu uređaja od ruba do ruba. Time je izbačena home tipka koju je popularizirao prvi iPhone. Sada ćete za otključavanje koristiti tzv. Face ID, softver za prepoznavanje lica. Apple garantira da je korištenje Face ID-ja u potpunosti sigurno, sa šansom od 1 naprama milijun da netko uspije otključati vaš mobitel sa svojim licem.

Ovaj premium uređaj također ima optičku stabilizaciju slike za obje leće svoje 12-megapikselne stražnje kamere, te mogućnost animiranih emotikona koje možete animirati svojim licem i glasom. Prednja 7-megabitna kamera od sada podržava Portrait mode kojime se dobiva efekt zamagljene pozadine iza subjekta slike.

Osim što podržava bežično punjenje, baterija iPhonea X trebala bi trajati čak 2 sata duže od sedmice. Također dolazi i s najnovijim iOS 11 operativnim sustavom.

iPhone X dolazi u dvije verzije, jednom sa 64 GB i drugom, skuplja, s 256 GB. Narudžbe će započeti tek idući mjesec, što znači da će u ruke korisnika doći tek negdje u studenom.

Novi iPhone mobiteli
iPhone 8, iPhone 8 Plus i iPhone X

iPhone 8 i iPhone 8 Plus

Ova dva uređaja očekivani su nastavak na prošlogodišnje iPhone 7 i iPhone 7 Plus.

Noviteti uključuju staklene pozadine, kvalitetniji aluminij, 25% glasnije stereo zvučnike te novi 6-jezgreni A11 Bionic procesor koji je brži od A10 procesora 30%. Nadograđena je i kamera, i to većim i bržim senzorom koji omogućuje da kamera uhvati čak 83% više svjetla. 

Kao i iPhone X, osmica dolazi sa 64GB i 256GB velikom memorijom. iPhone 8 imat će cijenu od 699 dolara, a iPhone 8 Plus od 799 dolara. U Hrvatskoj bi trebali biti dostupni krajem rujna.