nabava.net

Top 5 mobitela na Nabava.net u 2018. godini!

Mobiteli - daleko najpopularnija kategorija na Nabava.net. Kako i ne bi bila kada novi smartfon kupujemo svakih par  godina, proizvođači modele izdaju brže nego kažeš keks, a trendovi se neprestano mijenjaju. To što je neki mobitel popularan, ne znači da je i najprodavaniji, ali mi smo svejedno odlučili malo pronjuškati kroz našu statistiku i pronaći koje ste mobitele najviše pretraživali.

Ovo su rezultati.

5. Samsung Galaxy J6

samsung galaxy j6

Kada je riječ o Samsungu, najviše smo navikli slušati o njihovim flagship smartfonima, ali Samsung ima modele svih rangova. Jedan od njih je i Samsung Galaxy J6, svojevrsni nasljednik J5 modela i predstavnik Samsung brenda među entry-level mobitelima.

Razumijemo zašto je ovaj mobitel toliko popularan među našim korisnicima - dupla stražnja kamera, odlična selfie kamera s efektom zamagljene pozadine, čitač otiska prsti, Super AMOLED ekraninfinity zaslon od 6 inča samo su neke od na prvu vrlo privlačnih specifikacija. Slabiji procesor i manja količina unutarnje pohrane (koju je ipak moguće proširiti memorijskom karticom) boljke su J6 modelu, ali entry-level mobiteli namijenjeni su manje zahtjevnim korisnicima i za takve je Samsung Galaxy J6 izvrsna opcija.

Cijena: od oko 1300 kn

4. Huawei P20

Huawei P20

entry-level smartfona skačemo na jedan od flagship mobitela koji su obilježili 2018. godinu. U vrlo kratkome roku Huawei je zasjeo na tron najboljih proizvođača mobitela na svijetu, a Huawei P20 dokaz je zašto.

Nema utor za slušalice, nije vodootporan i umjesto OLED ekrana ima samo LCD, ali unatoč tome je jedan od najboljih pametnih telefona koje možeš kupiti. Osim izdržljive baterije od 3.400 mAh i fenomenalne Leica Summilux kamere, Huawei P20 može se pohvaliti atraktivnim dizajnom s kućištem umotanim u staklo i prelijepim bojama koje se pretaču jedna u drugu, kao i moćnim osmojezgrenim procesorom koji pomaže AI-u da odrađuje svoj posao brzo i učinkovito. Da, ima notch, ali u postavkama mobitela možeš ga sakriti. 

Cijena: od oko 3.500 kn

3. Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8

Sve što je lijepo, kratko traje - tako barem kaže poznata izreka. Međutim, kada je riječ o mobitelima, ta priča ne drži vodu. Iako je od travnja 2017. kada je S8 predstavljen Samsung predstavio još bolje flagship smartfone, Samsung Galaxy S8 samopouzdano vodi u popularnosti na Nabava.net.

Svjesni smo da je jedan od glavnih uzroka cijena jer je S8 u prosjeku oko 1.000 kuna jeftiniji od naprednijih Galaxy modela, ali i izvrsne specifikacije koje omogućuju da ovaj mobitel ostane relevantan unatoč novijoj konkurenciji.

Ima samo jednu stražnju kameru, ali zato ona radi besprijekorno, baterija podržava bežično i brzo punjenje, dizajn je besprijekoran, a savršeni AMOLED zaslon mete pred sobom svu konkurenciju. Ne samo da je zadržan 3.5-milimetarski utor za slušalice, nego sa S8 dolazi i par vrhunskih AKG slušalica.

Naravno, moramo spomenuti da je čitač otiska prsta na stražnjoj strani smješten na malo nezgodnome mjestu pa korisnici pritišću kameru umjesto čitača, ali osim toga, pronaći ćeš malo zamjerki na ovaj odlični Samsung smartfone. 

Cijena: od oko 3.500 kn

2. Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite

Što čini savršeni mobitel? Za nas to bi bio uređaj s premium specifikacijama, ali pristupačne cijene. Nećemo se olako razbacivati epitetom "savršeni", ali u Huaweiju doista znaju kakav mobitel želi prosječan korisnik pa su za njega osmislili P20 Lite.

Naravno da bismo svi voljeli koristiti flagship smartfone, ali malo nas za njega ima dovoljno dubok džep. Već za od 2.000 kuna možeš dobiti uređaj koji daje dojam premium uređaja, ali po puno pristupačnijoj cijeni.

Za više detalja pročitaj naš pregled Huawei P20 Lite, a ovdje ćemo ukratko istaknuti njegu eleganciju i premium izgled, iznenađujuće učinkoviti procesor Kirin 659, odlične dual stražnje kamere i selfie kameru, bateriju koja podržava brzo punjenje te 3.5 mm utor za slušalice kojeg doista volim na svojim mobitelima.

Neki ustupci su napravljeni da cijena bude duplo manja od flagship verzije, no prosječnom smartfone korisniku kojemu je P20 Lite namijenjen to je manje bitno.

Cijena: od oko 2.000 kn

1. Huawei P20 Pro

huawei p20 pro

I titulu najpopularnijeg mobitela na Nabava.net u 2018. godini odnosi Huawei P20 Pro! Dugotrajna baterija, izvrsne specifikacije i više nego učinkovit AI kada je riječ o manipulaciji fotografijama na mobitelu glavni su razlozi zašto kralj Huaweijeve P20 serije smartfona odnosi krunu i po popularnosti mobitela na Nabavi.

Ono po čemu se P20 Pro ističe je kombinacija triju stražnjih kamera od 40MP, 20MP i 8MP te baterija od čak 4.000 mAh. Atraktivan dizajn, AMOLED ekran, čitač otiska prsta ugrađen u zaslon i otključavanje uređaja fotografiranjem lica samo su neke od funkcija oko kojih se Huawei jako potrudio da rade besprijekorno.

Nažalost, cijena je... pa, poprilično je velika. No, u usporedbi s drugim flagship mobitelima iz Samsung i Apple tvornica, ipak malo pristupačnija. 

Cijena: od oko 5.000 kn