Ostali članci

Xiaomi Redmi Note 3

Iz popularne kineske tvornice mobitela stigao je još jedan uređaj koji premium specifikacijama i pristupačnom cijenom predstavlja veliku konkurenciju popularnim markama pametnih telefona.

Xiaomi Redmi Note 3

Dizajn

Elegancija dizajna ostvarena je metalnim kućištem. Pronaći ćete ga u sivoj, srebrnoj i crnoj boji, a osim lijepog izgleda, prednost je i ta što se na njemu ne vide otisci prsti. Iako je dio kućišta ipak napravljen od plastike, besprijekorno se uklapa u ostatak dizajna.

Sa stražnje strane ispod kamere nalazi se skener prsta.

Zbog zaobljenih rubova uređaj ugodno leži u ruci, a veliki ekran užitak je za koristiti.

Ekran 

Standardne veličine od 5.5 inča, ekran ima rezoluciju od 1920 x 1080 i gustoću piksela od 403 ppi. To osigurava kristalno čistu sliku.

Nedostatak je slabiji kontrast i jačina boja, zbog čega ekran djeluje malo isprano ako ne pojačate njegovo osvjetljenje, pogotovo na danjem svjetlu. 

Kamera

Kamera je najslabiji dio ovog pametnog telefona, toliko da će mnogi reći "kol'ko para, tol'ko muzike". 

Pri dobrom osvjetljenju možete očekivati solidne slike. No, čim je osvjetljenje malo slabije, pripremite se za nastanak šuma i manjka detalja. Video je također malo slabije kvalitete, ali zato postoji slow-motion funkcija koja dobro radi.

Performanse

Xiaomi Redmi Note 3 dolazi s MediaTek Helio X10 procesorom, iako postoji i verzija sa Snapdragonom.

Redmi Note 3 koristi MIUI koji se bazira na Android Lollipop operativnom sustavu. Tipičan za većinu kineskih mobitela, a zahtjeva kratku prilagodbu. Najveća razlika je u tome što ne postoji klasični izbornik, već se sve aplikacije nalaze na početnom zaslonu.

Pripremite se na nekoliko kineskih aplikacija koje nećete moći izbrisati.

Standardna verzija ima 2GB RAM-a i 16 GB interne memorije, a za nadoplatu od nekoliko stotina kuna više možete dobiti 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Ako ste malo zahtjevniji korisnik, preporučujemo drugu verziju jer Redmi Note 3 nažalost nema mogućnost nadogradnje s microSD karticom

Baterija

Jedna od najvećih prednosti ovog Kineza je njegova baterija od čak 4000 mAh. Rijetko se koji mobitel u ovom cjenovnom rangu može pohvaliti ovako snažnom baterijom. 

Zahtjevnijim korisnicima potrajat će čitav dan, pa čak i duže. Ako niste zahtjevan korisnik, možete očekivati i više od 2 dana autonomije

Nažalost, baterija je integrirana što znači da je ne možete samo tako promijeniti. 

Zaključak

Unatoč malo slabijoj kameri, Xiaomi Redmi Note 3 pun je fantastičnih funkcija koje ponekad nemaju ni uređaji višeg ranga.

Cijena verzije od 16 GB vrti se oko 1500 kuna, dok je verzija od 32 GB dvjestotinjak kuna skuplja. 

 

Kako vam se čini Redmi Note 3? Jeste ga imali priliku isprobati?

Povezani proizvodi
Samsung Galaxy A52S, 128GB, 6.5"
85 ponuda
Stavi u listu želja
Samsung Galaxy A52, 128GB, 6.5"
52 ponude
Stavi u listu želja
Xiaomi Redmi Note 9 Pro, 128GB, 6.67"
40 ponuda
Stavi u listu želja