nabava.net

Zašto je Huawei Watch GT najtraženiji pametni sat na Nabava.net

Proučili smo specifikacije za Huawei Watch GT i provjerili po čemu se izdvaja od ostalih pametnih satova. Detalji u nastavku.

Huawei Watch GT

Izvor: Huawei Official Website / Screenshot

Dizajn

Sa samo 10.6mm debljine Huawei Watch GT udobno sjedi na ruci bez osjećaja težine, a narukvica s opsegom od 14 do 21 cm garantira da će stati na svaki zglob.

Sat se sastoji od 1.39-inčnog AMOLED zaslona smještenog na kućištu u kombinaciji keramike i metala, dva gumba na desnoj strani uređaja (prvi za paljenje i vraćanje u glavni izbornik, a drugi za postavljanje prečica) te narukvice od silikona ili kombinacije silikona i kože.

Sam sat je suptilne crne boje, dok je narukvice moguće nabaviti u crnoj, bijeloj, narančastoj, smeđoj, srebrnoj i zelenoj boji.

Značajke

Ono po čemu se Huawei Watch GT razlikuje od ostalih primjeraka pametnih satova, pa čak i onih iz premium kategorije kao što su Samsung Gear i Apple Watch je izdržljivost baterije. Naime, Huawei obećaje čak 30 dana korištenja uređaja prije nego ga trebaš priključiti na punjač. To je moguće postići samo uz maksimalnu uštedu; u stvarnosti će baterija prosječnom korisniku trajati oko dva tjedna, što su i dalje više nego izvrsni rezultati u usporedbi s konkurencijom.

Huawei je to uspio zahvaljujući duplim procesorima koji se skrivaju u kućištu sata. Većinu vremena sat pokreće Huaweijev procesor ultra niske potrošnje energije, dok se za zahtjevnije zadaće rad prebaci na drugi snažniji procesor.

Drugim riječima, dok sjediš, spavaš ili si općenito neaktivan, rad preuzima slabiji procesor i time smanjuje potrošnju baterije na minimum. Rezerve se troše tek kada treba mjeriti otkucaje srca, pređenu udaljenost i ostale aktivne zadatke.

Huawei Watch GT lijepo objedinjuje karakteristike pametnog sata i fitness narukvice, a to ga čini odličnim odabirom za sportaše i sve ljubitelje aktivnog života. Osim što je vodootporan, pa ga možeš nositi tijekom plivanja, ronjenja i mokrih vremenskih uvjeta, sat mjeri otkucaje srca, spavanje, prijeđene korake te prijeđenu udaljenost zahvaljujući ugrađenom GPS-u. Praćenje statistike moguće je u Huaweijevoj aplikaciji Health, MyFitnessPal-u i Google Fit-u.

Sat automatski može otkriti aktivnost kojom se baviš, poput trčanja, vožnje bicikla, planinarenja, penjanja, plivanja itd. Međutim, budući da ova opcija troši malo više baterije, morat ćeš je sam uključiti u postavkama.

huawei watch gt

Izvor: Huawei Official Website

Na kraju istaknimo

Opisali smo sve što Huawei Watch GT ima, pa na kraju spomenimo i karakteristike koje mu nedostaju. To su podrška za 4G, WiFi, NFC i bežično punjenje. Također, izbor aplikacija je malo mršav, prvenstveno zato što se sat bazira na Huaweijevom softveru.

Unatoč tome, Huawei Watch GT vrlo je impresivan, pogotovo kada usporedimo omjer uloženog i dobivenog. Najveći highlight je fenomenalna autonomija, ali ne možemo zanemariti atraktivan dizajn i mnoštvo opcija namijenjenih ljubiteljima aktivnog života. Sve su to razlozi zašto korisnici Nabave najviše pretražuju upravo Huawei Watch GT.

Sve u svemu, sat koji te neće razočarati.

Početna cijena za Huawei Watch GT iznosi 749 kn.