nabava.net

5 odličnih aktivnosti kojima možeš zamijeniti odlaske u teretanu

Nije teretana za svakoga. Ako želiš u svoj život ubaciti kardio aktivnosti, nema potrebe da plaćaš mjesečnu članarinu za trčanje u zatvorenom prostoru 3x tjedno. Umjesto toga, isprobaj jednu od aktivnosti koje spajaju ugodno s korisnim.

1. Rolanje

Ako uhvatiš dobru brzinu, ne samo da ćeš potrošiti pregršt kalorija, nego ćeš se osjećati pun energije. Super stvar s rolama je što ćeš primijetiti koliko truda ulažeš tek kada staneš, jer ćeš do tada previše uživati dok oko tebe vijori vjetar i super brzo prolaziš ulicama kojima bi inače satima pješačio.

Zašto povremeno ne bi malo začinio stvari i podigao otkucaje srca na rolama

2. Stolni tenis

Ako se nas pita, ovo je jedna od najzabavnijih društvenih zanimacija. Kad se složi ekipa koja se voli natjecati, a loptice krenu skakati s jedne strane stola na drugi brzinom munje, nećeš primijetiti da sličnom brzinom odlaze i tvoje kalorije. Stolni tenis je odlična prilika za provođenje slobodnog vremena na zabavan i aktivan način s kojim ćeš se osjećati izvrsno - kako fizički, tako i psihički.

3. Boks

Ako kreneš na boks i barem si jednom ne pustiš "The eye of the tiger", nešto radiš pogrešno. Okej, možda nećeš postati novi Rocky, ali ako imaš višak negativne energije, ovo je idealan način da je preusmjeriš u nešto korisno. Boks je izvrstan za jačanje gornjeg dijela tijela i poboljšanje kondicije, a u određenu ruku dolazi i kao tečaj samoobrane. 

4. Plivanje

Ako želiš u svoj život uvesti više aktivnosti, ali mrziš kada ti je vruće i kada si okupan u vlastitom znoju, tada je za tebe plivanje idealno tješenje. Osim što za vrijeme plivanja treniraš čitavo tijelo, ova je aktivnost odlična jer nema pritiska na koljena ili zglobove kao kod nekih drugih kardiovaskularnih aktivnosti. Treba ti minimalna oprema i malo dobre volje. I, naravno, bazen, osim ako si sretnik koji živi na lijepom plavom Jadranu.

5. Trčanje

Trčanje je s razlogom jedna od najpopularnijih aktivnosti. Isplatit će ti se uložiti u kvalitetne tenisice kako bi sačuvao zdravlje svojih koljena, ali u stvari je to - to. Treba ti samo dobra volja, možda prijatelj koji će ti se pridružiti kako biste jedan drugome bili podrška i motivator, i eventualno dobra aplikacija ili fitness narukvica kojom ćeš pratiti svoj napredak. Sve krene prvim korakom, ali tko zna - možda te u budućnosti čeka otrčan maraton. Samo nebo je granica.

Za koji god novi hobi se odlučiš, svu potrebnu opremu pronaći ćeš u Fitness.hr web shopu.