nabava.net

Električni skateboard - što znati prije kupovine

Nakon e-bicikala, e-romobila i hoverboarda, došlo je vrijeme i za e-skateboard. Osim što izgleda odlično, e-skate je praktičan, koristan i dobar za okoliš. Vrijeme je da uroniš u svijet e-skateboarda i pronađeš opciju i za sebe.

e-skate

Dizajnom podsjeća na popularne stare skateboarde, ali e-skateboard dolazi s motorom, bežičnim upravljačem brzina i punjivom baterijom.

Nisu svi e-skateboardi isti, stoga prije kupovine trebaš razmisliti kako i gdje ga planiraš koristiti - za vožnju gradom, za izvođenje akrobacija ili po malo grubljem terenu. Ovisno o terenu kojem je namijenjen, e-skateboard imat će drugačije kotače, ali i jačinu izrade, debljinu ploče i jačinu motora. 

Jedan od imperativa je kupovina e-skateboarda s kvalitetnom i dugotrajnom baterijom. Obično će ti trebati između jednog i pet sati da napuniš bateriju, a koliko brzo će se istrošiti, to ovisi o kombinaciji vrste skejta, tvoje težine i brzine kojom voziš. U prosjeku se doseg kreće od 15 km za cjenovno prihvatljivije modele, pa do 40 km za one malo skuplje.

Ako si početnik, ne treba ti zvijer. 15 km/h je prosječna brzina na kojoj ćeš se učiti, tako da ti e-skateboard koji vozi preko 30 km/h ne treba. Takvi su namijenjeni iskusnim skaterima koji planiraju testirati svoje granice. Također, vožnja velikom brzinom po gradskim pločnicima i ulicama punim pješaka recept je za katastrofu.

e-skate

Jedna od obaveznih karakteristika tvojeg novog e-skateboarda neka bude vodootpornost. Ne želiš da skejtanje ulicom do posla završi s neupotrebljivim skejtom jer si slučajno prešao preko lokve s vodom koja je potom zalila i bespovratno uništila električni motor na e-skejtu.

Savjetovali bismo ti da kupovinu obaviš na mjestu koje će ti dati dobru garanciju jer svaki barem malo ozbiljniji skejter provlači svoj e-skate kroz sito i rešeto. Dobra garancija i servis dat će ti zdravu dozu sigurnosti u slučaju da se tvojem skejtu tijekom vožnje nešto dogodi.

Stručnjake za e-skate, kao i odličan izbor raznih modela e-skateboarda pronaći ćeš u web shopu FatDaddy.