nabava.net

Od čega se sastoji osnovna skijaška oprema?

Što je prosinac bliži, to je bliža i sezona skijanja. Dok se neki još uvijek s nostalgijom prisjećaju vrućeg nam ljeta, drugi ne mogu dočekati da snježni pokrivač zabijeli najdraža im skijališta. Da biste na vrijeme bili spremni, krenite razmišljati o osnovnoj opremi.

skijanje

1. Skije

Odabir najboljih skija najteži je dio kupovine skijaške opreme. Kakve skije ćete kupiti - kraće ili duže, mekše ili tvrđe, manjeg ili većeg radijusa itd., ovisi o tome koliko ste vješti skijaš

Početnicima se u pravilu preporučuju kraće i mekše skije jer je njima lakše upravljati i bolje će opraštati greške. Preporučljivo je da budu allround, odnosno radijusa između 14 i 15 metara.

Za više detalja provjerite naš članak o tome kako kupiti skije.

2. Odijelo za skijanje

Osim što će vas štititi od hladnoće i vlažnog snijega, kvalitetno skijaško odijelo ublažit će udarce ako padnete sa skija. A to je nešto što početnici obavezno trebaju uzeti u obzir prilikom kupovine.

Skijaško odijelo može biti jednodijelno ili od odvojivog gornjeg i donjeg dijela. Najbolja opcija su posebne hlače i jakna, vodootporne, s džepovima s unutarnje strane.

3. Kaciga

Nemojte se praviti pametni i skijati bez kacige, koliko god bili iskusni u skijanju. Pad s kacigom može vas ostaviti s malom modricom - pad bez nje može biti fatalan. Nezgode se događaju i najboljim skijašima.

Osim što pruža sigurnost, kaciga će vas zaštititi i od hladnoće.

4. Rukavice

Rukavice su tu da vas zaštite od hladnoće, ali i od udaraca. Izvana ne smiju propuštati vodu, a neka iznutra budu podstavljene prirodnim materijalom kako biste spriječili da vam se ruke znoje. 

5. Štapovi

Odabir štapova najjednostavniji je korak. Trebate paziti na njihovu visinu, a idealna je ona u kojoj se stvara pravi kut između nadlaktice i podlaktice kada su štapovi zabodeni do krpljice u snijeg.

6. Pancerice

Kupovina pancerica vjerojatno je najkompliciraniji dio kupovine skijaške opreme. Trebaju biti udobne i dobro prianjati uz stopalo i nogu, ali ne toliko da će vas žuljati. Između prsti i prednjeg dijela ostavite malo mjesta da se ne dodiruju.

U kupovinu ponesite i čarape u kojima ćete skijati kako biste mogli izabrati ispravne pancerice. 

 

Bogat izbor skijaške opreme potražite u Keindl Sport trgovini. Bilo da ćete tek po prvi puta stati na skije ili ste već iskusni skijaš, u Keindl Sportu pronaći ćete svjetske brendove provjerene kvalitete kao što su Atomic, Oakley, Carin, Pret i Roces.

Svi artikli dostupni su na njihovom web shopu, a ako trebate pomoć pri kupovini, rado će uskočiti njihovi ljubazni prodavači u prodavaonicama u Zagrebu.