nabava.net

Potakni kreativnost u svojem školarcu

Kada daš klincima da istražuju svoju kreativnost, pružaš im priliku ne samo da se odlično zabave, nego da kroz igru steknu korisne vještine. Izvrstan primjer takve aktivnosti su satovi likovnog u školi, a zašto im slične prilike ne bi pružio i kod kuće.

likovni

Izvor: Freepik 

Pronašli smo nekoliko proizvoda koji bi tvojim mališanima pomogli istražiti svoju kreativnu stranu.

1. Boja za prozor

Zamijeni papir prozorskim staklom i omogući svojem mališanu potpuno novi doživljaj crtanja.

Njegove će ponosne kreacije moći vidjeti njegovi prijatelji dok prolaze ispred njegove kuće, a tvojem će domu dati originalnu dozu autentičnog šarma. Ako pogriješi ili želi postojeće crteže zamijeniti novima, staru boju jednostavno skineš i pustiš malome da ih zamijeni novim kreacijama. Boja za prozor odlična je kao grupni projekt na rođendanima ili poslijepodnevnim druženjima.

2. Kalup za izradu nakita

Ova je aktivnost mrvicu zahtjevnija i stoga je namijenjena malo većim klincima, no to ni najmanje ne umanjuje zabavu i kreativnost koje se ovim putem mogu istraživati. Ovi će im kalupi omogućiti da masu za izradu nakita formiraju u zgodne oblike koje potom mogu ponosno nositi u obliku nakita.

Proces izrade nakita za mnoge je vrlo opuštajuća aktivnost, stoga se nemoj iznenaditi ako i ti odlučiš isprobati svoje vještine izrade nakita i shvatiš da uživaš u tome što radiš.

3. Glinamol

Dobri stari glinamol. Koliko nam je samo zamazao ruke dok smo iz njega formirali kreativne oblike čije forme bi nam danas bilo nemoguće identificirati. Možda se u tvojem mališanu krije novi Antun Augustinčić, a da toga nisi ni svjestan. 

Gotove kreacije mogu se bojati, a u tome će ti odlično pomoći idući kreativni alat s ove liste.

4. Tempere

Danas ti je vjerojatno prva asocijacija na tempere Gibonnijev bezvremenski klasik, ali u mlađim danima tempere su bile neizostavni klasik na satovima likovnog. Sastavni su dio svakog djetinjstva i osnovne škole, stoga htio ili ne, pripremi se na uživanje u bojama, teksturi i mirisu tempera.

Koristan alat u toj borbi bit će čašice u koje tvoji malci mogu stavljati tempere dok bojaju. Praktičnije su od klasičnih paleta jer neće doći do neželjenih miješanja boja i možeš očekivati puno manji nered. 

5. Folija za pisanje kredom

Crtanje kredom još je jedan kreativni nered koji se lako očisti. Umjesto da kupuješ cijelu ploču, izaberi praktičnu alternativu u obliku folije koja imitira ploču za pisanje kredom i zalijepi je na vrata ili drugo zgodno mjesto po kojemu će tvoji mališani moći vježbati svoje vještine dostojne Michelangela.

Folije za pisanje kredom popularne su i u kućanstvima u kojima nema djece jer su pametna alternativa post-it papirićima. Ako trebaš podsjetnik, zapiši ga kredom na foliji. Neće ti se dogoditi da izgubiš papirić, a i bolje je za okoliš. 

Raznu opremu za školu, satove likovnog i kreativnu razonodu kod kuće, kao i "odraslije" stvari poput printera, opreme za ured, papira i sl. pronađi u web shopu Leluba.hr.