nabava.net

Prednosti električnog klavira - prihvatljiva alternativa za školarce glazbenike

Ako imaš dijete koje kreće u glazbenu školu ili ako si odlučio istražiti svoju ljubav prema klaviru, trebat će ti kvalitetan uređaj na kojemu ćete tvoje dijete ili ti moći usavršavati svoje vještine sviranja. Akustični klavir impresivnog je izgleda i zvuka, ali s takvom izradom dolazi i visoka cijena. No, prostora za brigu nema jer postoji vrhunska alternativa.

Električni klavir

Izvor: Freepik 

Zahvaljujući napretku tehnologije, električni klaviri zvukom i osjećajem dok sviraš djeluju vrlo blisko akustičnoj verziji, posebno najkvalitetniji modeli. Razloga je mnogo zašto su električni klaviri odličan odabir, a u nastavku smo izdvojili neke od najboljih prednosti.

Prvo što ćeš uočiti kod električnih klavira je njihova cijena. U pravilu koštaju značajno manje od akustičnih verzija, a i nećeš trebati ulagati u njegovo održavanje, kao ni paziti na odgovarajuću temperaturu i količinu vlage u zraku koji bitno utječu na klasične/akustične klavire.

Još jednu od glavnih prednosti električnog klavira primijetit ćeš kada kupljeni uređaj trebaš dostaviti u svoju kuću ili stan. Naime, električni klaviri su lakši i kompaktniji od akustičnih verzija, zbog čega ih je jednostavnije prenositi s jedne lokacije na drugu.

Električni klavir

Izvor: Franc Music Shop / Kurzweil

Da bi klavir znao dobro svirati, utrošit ćeš puno sati na vježbu. Da pritom ne bi ometao svoje ukućane ili susjede, na električni klavir možeš spojiti slušalice. Mnoštvo modela ima i mogućnost snimanja dok sviraš, pa ako skladaš novu pjesmu ili želiš svoju izvedbu nekome poslati, električni klavir to sve čini puno jednostavnijim. U pravilu ih možeš spojiti na računalo ili studijsku opremu za snimanje.

Električni klaviri odličan su izbor za početnike. Modeli posebno dizajnirani za one koji tek uče svirati klavir često dolaze s uključenim vježbama, prikazom nota, metronomom i drugim alatima i resursima koji početnicima olakšavaju učenje.

Odlični modeli električnih klavira čekaju te u Franc Music Shopu.