Ostali članci

Upotpuni iskustvo igranja: najbolja dodatna oprema za PS5

Kada kupiš PlayStation 5 konzolu, dobiješ sve što ti je potrebno za početak i uživanje u omiljenim igricama. Međutim, postoje jednostavni načini kako doživljaj igranja podići na novu razinu, uljepšati PS5 set-up i učiniti ga pristupačnijim za istovremenu igru više ljudi - u tome će ti pomoći PS5 dodatna oprema.

playstation 5

Izvor: Freepik

1. Dodatna pohrana

PlayStation 5 može se pohvaliti vrhunskom grafikom i najboljim doživljajem igranja do sad, ali prostor za pohranu mogao bi biti bolji. SSD konzole ima tek 825 GB prostora od kojih iskoristivih ostaje tek 670 GB - a nove će ih videoigre jako brzo "pojesti".

Najbolje rješenje je proširiti pohranu novim M.2 SSD-om koji će ti omogućiti preuzimanje, kopiranje i pokretanje igara bez brige o tome hoćeš li ostati bez dovoljno mjesta. Prije kupovine novog SSD-a svakako prvo provjeri koje specifikacije mora zadovoljiti kako bi bio kompatibilan s tvojom konzolom.

2. Dodatni DualSense kontroler

DualSense kontroler sastavni je dio pravog doživljaja igranja na PlayStation konzoli nove generacije i bolji je od prethodnog DualShock 4 u skoro svakom pogledu. Jedan kontroler dolazi u kompletu s konzolom, no pametno je uložiti u još jedan komad.

Dodatni DualSense kontroler trebat će ti kako bi mogao igrati videoigre s prijateljima ili članovima obitelji. Rezervni kontroler također je koristan oštetiš li slučajno original. Nađeš li se u takvoj situaciji nećeš morati odmah brinuti o nabavi novog. Također ćeš imati više vremena za igru - dok jedan kontroler puniš, s drugim možeš igrati.

3. Stanica za punjenje DualSense kontrolera

Odlučiš li se za kupovinu dodatnog DualSense kontrolora, tada je stanica za punjenje jedna od najboljih investicija za koju se možeš odlučiti. Stanica za punjenje omogućit će ti da istovremeno puniš dva kontrolera bez da ih držiš povezanima s konzolom.

Sa stanicom za punjenje riješit ćeš se USB priključaka koji vire iz konzole i imati sigurno mjesto za čuvanje kontrolora te će cijeli set-up izgledati puno atraktivnije.

4. Daljinski upravljač

PlayStation 5 puno je više od obične konzole. Gledaš li pomoću njega streaming sadržaje, tada je ovaj daljinski upravljač praktičan dodatak jer njime možeš pokrenuti Disney+, Netflix, Spotify i YouTube pritiskom gumba.

5. Kvalitetan headset

Bilo da se odlučio za Sony Pulse 3D ili neke druge naglavne slušalice, jedno je sigurno - kvalitetan headset trebao bi biti sastavni dio svakog PlayStation set-upa.

S headsetom je zvuk intenzivniji i detaljniji pa ćeš jasno čuti sitne zvučne detalje poput koraka, pucnjeva ili okoline, a to će ti pomoći da brže reagiraš. Možeš u potpunosti uroniti u igru pa će ti zadovoljstvo tijekom igranja biti još veće.

Naravno, headset je također nužan kako bi mogao komunicirati s drugim igračima tijekom online multiplayer igara.