Ostali članci

Vrijeme je da opremiš svoj ured recikliranim papirom

Ovisno u kojem gradu ili naselju živiš, vjerojatno si već prisiljen razvrstavati otpad na plastiku, papir i ostalo. Možda to radiš već desetljećima jer ti to opravdano izgleda kao ispravan način življenja. 

reciklirani papir

Izvor: Freepik 

Ali što je s papirom na koji printaš, notesima ili post-it papirićima koje koristiš kod kuće ili na poslu? Kupuješ li nove ili koristiš reciklirani papir? Preporučujemo potonje.

Prednosti korištenja recikliranog papira

Proizvodnjom recikliranog papira uštedi se čak 30 tisuća litara vode, smanjuje emisija ugljičnog dioksida za čak 20% i potroši 27% manje energije u odnosu na proizvodnju novog papira.

Papir je moguće reciklirati čak 5 puta. Time ne samo da se smanjuje količina otpada, nego i broj posječenih stabala. Naime, potrebno je oko 1 tona recikliranih vlakana za izradu 1 tonu recikliranog papira. Međutim, potrebno je posječi čak 2.5 tone stabala za izradu 1 tone novog papira.

Ako, osim za osobne potrebe, papir koristiš i u uredu, razmisli o učinku koji može imati na tvoje poslovanje. Potrošači podržavaju firme ne samo zbog kvalitetnih usluga koje pružaju, nego i zahvaljujući transparentnosti poslovanja i odgovornosti prema svojim zaposlenicima, okruženju u kojemu rade i održivosti. Ekološki osviještene firme pomažu u očuvanju planete, a ništa ne utječe pozitivnije na reputaciju nekog posla nego poruka da aktivno doprinose boljem životu zajednice u kojoj rade. 

I što je najbolje, razlika u cijeni je minimalna do nepostojeća, a kvaliteta ostaje na razini. Win-win situacija, i za tebe, i za okoliš.

Sve za svoj ured, uključujući i reciklirani papir, pronađi na Papir.hr.