nabava.net

Zašto su zamjenski toneri odličan izbor za printer, bez obzira na to što proizvođači originala kažu

Razlika u cijeni između originalnih i zamjenskih tinti i tonera je uistinu ogromna. Može li nešto tako jeftino zamijeniti skupocjene originalne tinte i tonere bez da ozbiljno ošteti printer? Naravno da može, a evo i zašto.

printer

Izvor: Freepik 

Javna je tajna da poznati proizvođači printera na prodaji gube zaradu kako bi je nadoknadili prodajom originalnih tinti i tonera za te iste printere. Zbog velike razlike u cijeni originalnih i zamjenskih tinti i tonera ljudima je teško povjerovati da zamjenske tinte i toneri sa svojim jeftinim cijenama mogu po kvaliteti konkurirati HP-u, Brotheru i ostalim brendovima.

Proizvođači originalnih tinti i tonera ulažu izuzetan trud u to kako bi otežali poslovanje proizvođačima zamjenskih proizvoda. Na primjer, znaju dizajnirati spremnike s tintom tako da je teško napraviti zamjenske bez kršenja patenta ili autorskog prava. Također često koriste upozorenja da zamjenski toneri mogu oštetiti printer ili da njihovo korištenje poništava jamstvo.

Jako su male šanse da će zamjenski toner i tinta oštetiti printer. Štetu na printeru u pravilu uzrokuju korisnici nepravilnim korištenjem ili prevelikom uporabom sile, a ne zamjenske tinte i toneri same po sebi.

Naravno, moguće je da zamjenski toneri i tinte daju slabije rezultate od originalnih. Međutim, postoji mnogo različitih proizvođača zamjenskih tinti i tonera i normalno je da se njihova kvaliteta razlikuje. Ako naiđeš na jednog lošeg proizvođača, ne znači da su svi takvi. Čak i među zamjenskim tonerima i tintama postoje brendovi koji se ponose time što proizvode kvalitetan proizvod po djeliću cijene koju naplaćuju razvikani proizvođači.

U takvom je slučaju pametno obratiti se profesionalcima koji se bave prodajom tinti i tonera provjerene kvalitete, bilo da se radilo o originalnim ili zamjenskih proizvodima. Internet trgovina Antra Store ima raskošnu ponudu HP, Epson, Canon, Brother, Samsung, Xerox, Kodak i ostalih tinti, tonera i bubnjeva za pisače. Sve što trebaš, pronaći ćeš na jednom mjestu, a po potrebi možeš zatražiti i stručan savjet.