Ostali članci

5 najboljih televizora za praćenje Europskog prvenstva

Manje od 20 dana ostalo je do početka Europskog prvenstva u nogometu. Za svakog pravog nogometnog fana to znači mjesec dana u kojima postoje samo televizor, nogomet, prijatelji i pivo. 

Koliko ste samo puta pomislili: "Eh da barem mogu biti tamo?" Ili se naježili kad ste čuli atmosferu na tribinama? Nažalost, mnogi nemaju priliku otići do Francuske i doživjeti atmosferu uživo. Međutim, postoje načini kako i preko malih ekrana dobiti osjećaj kao da ste tamo.

Televizor sa slikom nogometne utakmice

Upravo zato donosimo vam ponudu cijenom prihvatljivih i najboljih televizora za gledanje europskog prvenstva

Prije nego krenemo na naših TOP 5, samo ćemo reći, veličina je sve! Kako bi što zornije doživjeli sve na travnjaku i oko njega, morate posegnuti za velikim televizorom. Što veće, to bolje. Mi ćemo vam predstaviti modele, a vi izaberite najveću dijagonalu koju možete, ali prateći preporuke o kojima smo pisali u našem vodiču za kupovinu televizora

Kod izbora najboljih televizora vodili smo se vašim izborom na našim stranicama kao i recenzijama ostalih relevantnih internetskih stranica. 

1. LG 652V

Uzimajući u obzir sve komponente dobrog televizora za sport, zajedno s cijenom i omjerom cijene i kvalitete, možemo reći kako je LG 652V najbolji televizor koji si možete priuštiti prije europskog prvenstva. 

Glavna prednost je u kvaliteti pokretne rezolucije, odnosno u brzim, dinamičkim akcijama što će sasvim jasno najviše cijeniti upravo pravi zaljubljenici u sportske prijenose. LG 652V odlikuje se Full HD rezolucijom i inteligentnim, WebOS 2.0 sučeljem.

Uz 100 Hz i IPS panel, važno je napomenuti kako ovaj televizor posjeduje ugrađeni digitalni DVB-T2 prijemnik i HEVC podršku što će posebno važno biti za 3 godine kada Hrvatska pređe na novi standard emitiranja televizijske slike

LG televizor model LF652V

Kao manu možemo izdvojiti ipak nešto manju kvalitetu zvuka, ali i uz to vjerujemo kako ćete uživati u najnapetijim utakmicama. Već smo pisali kako smatramo da je 3D opcija potpuno nepotrebna na televizorima, pa tako i kod LG 652V smatramo da ona jedino pridonosi nešto većoj cijeni.

2. Sony KDL-43W755C

Na drugom mjestu ponosno se nalazi Sony KDL-43W755C. Ovaj SMART TV s Full HD rezolucijom oduševio je i korisnike, te tako od gotovo 100 glasova zadobio ocjenu 4,5 od mogućih 5. 

Sony KDL-43W755C ima 200 Hz uz posebno razvijenu tehnologiju Motionflow za tečniji prikaz dinamičkih sadržaja. Sony koristi Android TV za svoju 'inteligenciju', a zvuk je možda i najbolji od svih televizora na našoj listi. 

Naravno treba napomenuti kako niti Sony nema perfektan kino zvuk, ali to od televizora ne možete niti tražiti. Kvaliteta slike općenito je izvrsna, kao i kvaliteta pokretne rezolucije. 

Sony televizor model KDL-43W755C

DVB-T2 ugrađen je i u Sony TV pa ste osigurani i za sve buduće situacije i unaprjeđenja u televizijskoj slici koja nas očekuju. Kako bi tijekom prvenstva uživali u slici koju pruža Sony KDL-43W755C morat ćete izdvojiti nešto više od 4000 kuna. 

3. Samsung J6272

Samsung model iz mainstream serije 6 sigurno vas neće razočarati. Na našim stranicama najpopularniji je model sa 48-inčnom dijagonalom, a to će biti dovoljno da doživite spektakularne nogometne poteze iz prve ruke. 

Svakako treba napomenuti da niti prethodni model, niti ovaj Samsung nisu best of the best za gledanje sportskih sadržaja, ali pripadaju u kategoriju cjenovno pristupačnijih televizora i na taj način predstavljaju najbolje iz svoje kategorije.

Samsung televizor, model J6272

Ovaj Full HD, Smart TV sa 100 Hz ima četverojezgreni procesor i pruža vrlo dobru kvalitetu slike, a kao i kod LG-a mana se ističe u manjoj kvaliteti zvuka koja se posebno očituje kod visokih tonova. 

I J6272 posjeduje DVB-T2 prijemnik te će biti spreman za korištenje i prelaskom na novi standard.

4. Grundig VLE5520BN

Razlog zbog kojeg se i manje poznati njemački proizvođač televizora našao na našem popisu je definitivno niža cijena za gotovo identične karakteristike kao i kod poznatijih proizvođača.

Cijena za ovaj model iznosi oko 2000 kuna, ali uzmite u obzir kako ipak nećete moći računati na SMART opciju. Što se same kvalitete slike tiče, Grundig prati konkurenciju. Full HD rezolucija i 200 Hz garancija su savršene slike u svim dinamičnim situacijama koje donosi nogometna utakmica. A za prave zaljubljenike tu je i football način rada koji ne donosi atmosferu kao da ste na tribinama, ali definitivno svojim značajkama pojačava taj dojam.

Grundig televizor model VLE5520BN

Osim toga, Grundig u većini slučajeva dolazi s 5 godina jamstva čime se osiguravate da vaš televizor radi uspješno i dugo, a u prilog tome ide i DVB-T2 ugrađeni prijemnik.

5. Philips PUS7600

Peto mjesto sačuvali smo za još jedan poznati brend iz svijeta televizije, nizozemski Philips. Prije svega treba napomenuti kako se radi o modelu više srednje klase, cijenom je nešto skuplji te je zbog toga i osvanuo tek na posljednjom mjestu naše liste.

O njegovoj kvaliteti dovoljno govori podatak da je proglašen europskim best buy televizorom 2015-2016. Philips jedini na našoj listi koristi UHD rezoluciju čime garantira vrhunsku kvalitetu slike. Osim općenite kvalitete slike, uživat ćete i u njegovim audio mogućnostima.

Philips televizor serija 7

Kvaliteta slike tek nešto manje pada tijekom brzih promjena slike, ali to ćete nadoknaditi vrhunskim kontrastima koje vam ovaj televizor nudi. Osim Ultra HD rezolucije, PUS7600 posjeduje i SMART3D značajke čime zaokružuje cijelu priču oko svoje kvalitete. 

Philips PUS7600 svakako je najbolji televizor koji se našao na našoj listi, pa ako imate dovoljno novčanih sredstava toplo ga preporučamo. 

Bilo je ovo naših TOP 5 televizora za praćenje uspjeha Vatrenih na prvenstvu u Francuskoj. Ako ste u potrazi za novim televizorom, sada je idealna prilika. Vjerujemo kako si većina naše preporučene modele može priuštiti, a nakon toga je na vama da ispred malih ekrana stvorite atmosferu kakve bi se posramili i oni u Parizu.