nabava.net

5 proizvoda koje se isplati kupovati u kolovozu

Uvijek postoje bolji i lošiji mjeseci za kupovinu određenih proizvoda. Sigurno vam se nije jednom dogodilo da nešto kupite, a već mjesec dana nakon toga ugledate veliko sniženja istog tog proizvoda. Kako vam se to ne bi događalo svako malo, istražili smo koje je proizvode najbolje kupovati u kolovozu. 

Što treba kupovati u kolovozu

1. Školski pribor

Definitivno najpopularniji proizvodi u kolovozu dolaze iz kategorije škole i školskog pribora. Gotovo da i ne postoji trgovina koja ne koristi poznatu hrvatsku uzrečicu "Back to school" iliti povratak u školu. 

Bilo da se radi o trgovinama mješovitom robom, tehnikom, odjećom i obućom, svuda ćete pronaći barem jedan back to school proizvod. Naravno, u glavnom su fokusu pernice, bilježnice, školski ruksaci i ostala oprema bez koje ne možemo u školu. A trgovine se samo natječu koja će više spustiti cijenu tih proizvoda. 

Zato se udobno zavalite pred svoje računalo, istražite ponudu, prelistajte kataloge i pronađite najjeftinije opcije za svoje dijete. Svjesni smo da je škola 'skup sport' i da je svaka ušteda i više nego dobrodošla. 

Školski pribor back to school

2. Ljetna odjeća

Iako vani sunce još uvijek nemilice prži, a svakim danom čitamo o novim toplinskim udarima, trgovine ipak imaju malo drugačije razmišljanje. Dolazi jesen i u trgovinama odjećom mora se napraviti mjesta za novu kolekciju. A to znači samo jedno.

Rasprodaja ljetne odjeće. Kratke majice, kratke hlače, haljine, sve to već ovih dana možemo vidjeti na velikim sniženjima. A kako često ljeto potraje sve do kraja rujna, ovo je idealna prilika da si obnovite garderobu odjećom koju ćete moći nositi još i ovoga ljeta. 

Kako je sada pravo vrijeme za kupnju ljetne odjeće tako je i apsolutno pogrešno za kupovinu jesenske odjeće. Ona se tek pojavila u trgovinama i trenutno je cijena veoma visoka, da ne kažemo previsoka. 

3. Vrtni namještaj

Priča je prilično slična kao i s ljetnom odjećom. Ljeto prolazi i treba se riješiti ljetnog vrtnog namještaja. Ne vidimo niti jedan razlog zašto baš sada vi ne biste obnovili svoj asortiman.

Ljeta još ima, ljeta će biti i dogodine, a kako je krenulo, velika je vjerojatnost da ćete i Božić dočekati u svome vrtu na ugodnih 25 stupnjeva. Zato ako ste razmišljali o kupovini novog vanjskog namještaja, kolovoz je najbolje vrijeme za to. 

Vanjski stolovi i stolice, ležaljke i ljuljačke mogle bi dati novo ruho vašem domu. Čak i ako ih ne želite koristiti ovoga ljeta, uvijek ih možete zapakirane zadržati u garaži do sljedeće godine i dolaska prvih zraka sunca. 

Vrtni vanjski namještaj

4. Laptopi

Laptopi su popularni kroz cijelu godinu, ali kolovoz je jedan od boljih mjeseci za njihovu kupovinu. Mnoga sniženja povezana su upravo s povratkom učenika u školu i studenata na fakultet pa se trgovine akcijama trude privući ih k sebi. 

Bitno je samo da dobro proučite ponude i pronađete najbolje za sebe. Nezahtjevni korisnici mogu pronaći solidan all-round laptop s Intel Core i3 procesorom, SSD diskom i 4 GB RAM-a, za manje od 3000 kuna. 

Čak i ako ste odavno završili sa svojim školovanjem, možete si pokloniti novi laptop. A poklon postaje bolji ako je jeftiniji nekoliko stotina kuna u odnosu na mjesece prije. Dakle, kolovoz je mjesec za kupovinu laptopa

Laptop sniženje kolovoz

5. Last minute putovanja

Nedavno je izašlo istraživanje koje nam kaže kako si 60% Hrvata ne može platiti godišnji odmor jednom godišnje. Dakle, stavite u jednu prostoriju 10 osoba i čak 6 od njih ove godine neće ići na putovanje. Tužno, ali istinito. 

Međutim, kraj kolovoza i početak rujna mogli bi biti spas za one osobe nešto tanjeg novčanika. Sezona je polako na izdisaju i cijena smještaja na našoj obali ipak postaje pristupačnija domaćim turistima. 

More je i dalje toplo, gužva je manja pa probajte iskoristiti nešto niže cijene i barem na par dana zaboraviti na svakodnevne muke, posao i probleme s kojima se susrećete. Nadamo se da ćete u tome i uspjeti. 

Last minute putovanje kolovoz