nabava.net

Evo kako se upisati u registar "Ne zovi"

Čini vam se da 50% dolaznih poziva na vaš telefon čine ljudi koji vam stalno nešto žele prodati? Nije vam ni jasno gdje su dobili vaš broj? Početkom 2017. vašim brigama je došao kraj.

Registar ne zovi

Što je registar "Ne zovi"?

Riječ je o besplatnom javnom Registru telefonskih brojeva u koji se može prijaviti bilo koja osoba koja ima svoj telefonski broj.

U Registar možete upisati i fiksni i mobilni broj, a nakon što se nađete u Registru, trgovci vas više ne smiju zamarati neželjenim pozivima i porukama kojima pokušavaju prodati svoje proizvode i usluge.

Kako se upisati u Registar

1. Ispunite obrazac

Prvi korak je Obrazac zahtjeva za upis (ispis) telefonskog broja u (iz) Registar "Ne zovi".

Riječ je o .pdf dokumentu koji možete skinuti i ispuniti ručno ili ispuniti elektronički. Nažalost, i elektronički obrazac trebate vlastoručno potpisati. Obrazac također možete potražiti na stranicama svojeg operatera. 

Ako želite svoj broj upisati u Registar, pripazite da u Obrascu stavite X ispred: "Želim upisati broj u Registar" i "upisom telefonskog broja u Registar povlačim sve privole koje sam prethodno izričito dao itd.". 

U slučaju da postoje trgovci za koje želite da vas kontaktiraju te ste im za to već dali dopuštenje, tada umjesto ispred izjave da povlačite sve privole, X stavite ispred izjave u kojoj želite zadržati sve privole itd.

Ako ste vlasnik neregistriranog pre-paid broja, prije upisa u Registar "Ne zovi" trebate se registrirati i kod svojeg operatera.

2. Dostavite obrazac svojem operateru

Nakon što ispunite obrazac, trebate ga dostaviti svojem operateru. To možete tako da:

Najbolje je da na web stranicama operatera potražiti sve dodatne informacije o tome kako dostaviti obrazac ako želite obrazac slati poštom.

Nakon što operater zaprimi obrazac, ima 7 dana da vas upiše u Registar. Na stranicama HAKOM-a možete provjeriti ako ste uspješno upisani u Registar.

U slučaju da prođe više od tjedana dana, a vašeg broja još uvijek nema u Registru, kontaktirajte operatera i provjerite situaciju. Ako s operaterom ne uspijete riješiti problem, obratite se HAKOM-u za pomoć.

Prije kontaktiranja operatera i HAKOM-a, obavezno prvo pričekajte da istekne rok od 7 dana!

Kome javiti nepravilnosti

Može se dogoditi da vas neki trgovci nastave zvati čak i ako ste upisani u Registar.

U takvim situacijama HAKOM preporučuje da prvo obavijestite trgovca da se nalazite u Registru "Ne zovi" te da on krši zakon time što vas zove.

U slučaju da vas trgovac ni tada ne makne sa svojeg popisa /potencijalnih) klijenata i nastavi vas zvati, tada ga možete prijaviti nadležnoj tržišnoj inspekciji pri Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta na e-mail [email protected]

Za više informacija i detalja o upisu u Registar "Ne zovi" predlažemo da pročitate HAKOM-ova česta postavljana pitanja.