nabava.net

TOP 5 Android mobitela do 500 kuna

Tražiš prvi Android za osobe starije dobi ili pak želiš svom djetetu kupiti mobitel kojim će ti se javiti nakon škole? Ili jednostavno želiš pametni telefon koji ti neće izbiti cijelu plaću? Ako je odgovor da, pogledaj našu listu 5 dobrih Android mobitela do 500 kuna. 

5 super android mobitela ispod 500 kuna

Iako smo u posljednje vrijeme redovito predstavljali najpopularnije i najmodernije mobitele čija je cijena nekoliko tisuća kuna, svjesni smo kako je mnogima to ipak preveliki novac i kako mnogo ljudi traže jeftine varijante Android mobitela. Zato smo i pripremili listu TOP 5 Android mobitela do 500 kuna koji sigurno nisu najbolji na tržištu i ne nude spektakl, ali su dovoljno kvalitetni da možeš koristiti sve prednosti pametnih telefona.

Lista TOP 5 Android mobitela do 500 kuna:

  • Xiaomi Redmi GO
  • Cubot J5
  • Vivax Fun S1
  • Doogee X53
  • Vivax Smart Point X502

A sada idemo pogledati više o svakom od ovih mobitela, saznati specifikacije i ono najvažnije, cijenu. Napominjemo kako su cijene oglašene u trenutku pisanja članka pa je u narednom periodu moguće odstupanje od onih koje se navode u tekstu.

1. Xiaomi Redmi GO

Broj jedan na našoj listi je Xiaomi Redmi GO. Xiaomi se već etablirao kao super povoljan, a pouzdan brend pa nije ni čudo da smo upravo njega izabrali kao najbolji android mobitel do 500 kuna.

Redmi GO je osnovni smartphone koji koristi Android kao operativni sustav, inačicu Oreo 8.1. Tu je i 1 GB RAM-a te 8 GB unutarnje memorije koja se memorijskom karticom može proširiti do 128 GB. Zaslon je 5-inčni taman da ga koristiš jednom rukom bez problema, a da su sve ikone još uvijek dovoljno velike. Naravno, Redmi GO ima i stražnju i selfie kameru.

Xiaomi Redmi GO cijena: od 499 kn

Redmi GO mobitel

2. Cubot J5

Cubot J5 je drugi na listi naših dobrih Androida do 500 kuna. Prema našem skromnom mišljenju, Cubot J5 je i izgledom najljepši mobitel na listi. Opremljen je 5,5-inčnim zaslonom koji je dovoljno velik da na njemu možeš i pogledati seriju ili film, a ima i mogućnost korištenja dvije kartice.

Osim 5,5-inčnog zaslona, Cubot J5 ima i 2 GB RAM-a te 16 GB unutarnje memorije (proširivo do 128 GB), što je i više od prosjeka u ovom cjenovnom rangu. Uz to, koristi i najnoviji Android 9.0 Pie operativni sustav što ga svakako čini jednim od najpoželjnijih Android mobitela do 500 kuna.

Cubot J5 cijena: od 479 kn

Cubot J5 pametni telefon

3. Vivax Fun S1

Sada se okrećemo mobitelu koji je još jeftiniji i zbog toga svakako zaslužuje svoje mjesto na ovoj listi. Radi se o Vivax Fun S1 pametnom telefonu koji svojim specifikacijama podsjeća na Xiaomi Redmi GO. Također ima 1 GB RAM-a i 8 GB unutarnje memorije (proširivo do 64 GB).

Ipak, ima zaslon nešto slabije rezolucije i manju kvalitetu kamere, ali u ovom cjenovnom rangu ćeš ionako teško pronaći uređaj koji okida slike poput profesionalnog fotića. Fun S1 kako mu i ime kaže je dosta razigran pa ga možeš pronaći u crvenoj, zlatnoj, plavoj i sivoj boji.

Vivax Fun S1 cijena: od 319 kn

Vivax Fun S1 pametni telefon

4. Doogee X53

Pametni telefon koji nas je prvenstveno privukao izgledom je Doogee X53. Svojim dizajnom dosta podsjeća na budžet verzije Samsung mobitela što svakako pozdravljamo. Specifikacije su više manje slične svim ostalim mobitelima na našoj listi. 1 GB RAM, 8 GB unutarnja (memorijskom do 64 GB), 5,3-inčni HD zaslon i Android 7.0.

Lijepi dodatak je dvostruka stražnja kamera (5 + 5 MP), kao i nešto kvalitetnija selfie kamera od također 5 MP. Za mlade i one koji se tako osjećaju Doogee X53 dolazi u rozo-zlatnoj verziji, a oni koji više vole klasiku, mogu posegnuti za crnim modelom.

Doogee X53 cijena: od 490 kn

Doogee X53 mobitel

5. Vivax Smart Point X502

I na petom mjestu našao se još jedan Vivax mobitel, ovoga puta Smart Point X502. Kombinacija 2 GB RAM-a i 16 GB unutarnje memorije izgleda obećavajuće, ali glavni razlog našeg izbora je baterija nešto većeg kapaciteta koja bi trebala osigurati da ne moraš na punjač svakih 5 sati.

Vivax Smart Point X502 ima i 5,3-inčni IPS zaslon, Android 8.1 operativni sustav te mogućnost korištenja dvije kartice. Za ljubitelje fotografije, stražnja kamera ima 8 MP, dok selfije okidaš sa 2 MP.

Vivax Smart Point X502 cijena: od 479 kn

Smart Point X502