nabava.net

CES 2019: Nvidia stavlja RTX grafičke u gaming laptope

Nvidia je ovogodišnji CES očito shvatila jako ozbiljno i već prvog dana krenula s lijepim najavama za gamere diljem svijeta. Više od 40 modela gaming laptopa od ove će godine u sebi imati GeForce RTX grafičke kartice.

Nvidia RTX grafičke kartice gaming laptop

CES 2019 već je prvog dana donio niz lijepih najava, a u tome je svakako prednjačila Nvidia. Kako se i očekivalo, Nvidia je predstavila novu GeForce RTX 2060 grafičku karticu, a osim nje prezentirani su i mobilne RTX grafičke kartice koje će se naći u više od 40 modela gaming laptopa.

Super je to vijest za sve ljubitelje gaminga, osobito one koji omiljene igre učitavaju na laptopima. RTX grafičke u laptopima zapravo znače još vizualno bolje performanse i još realističnije prizore.

U ulaznim modelima će biti RTX 2060 grafička kartica, dok će se u boljima naći modeli 2070 i 2080. Ako je vjerovati čelnicima ove američke kompanije, RTX 2080 će imati bolje i snažnije performanse čak i od GTX 1080 za desktop računala. Prvi laptopi s RTX grafičkim karticama na tržištu će se pojaviti 29. siječnja.

Gaming laptopi s Nvidia RTX grafičkim karticama

Mnogi su proizvođači odmah na CES-u predstavili svoje gaming laptope koji koriste upravo RTX grafičke kartice. Svakako jedan od najpoznatijih gaming laptopa koji će dobiti svoju RTX verziju je Razer Blade 15. U ponudi će se naći modeli sa sve tri grafičke kartice (RTX 2060, 2070 i 2080), a one će biti uparene s Core i7-8750H, 16 GB RAM-a i 512 GB SSD-om. Cijena je naravno prava sitnica, sve će početi s minimalno 2300 dolara.

I HP je najavio da će na svoje Omen 15 gaming laptope od kraja siječnja ugraditi i Nvidia RTX grafičke. Intel Core i7-8750H, 16 GB RAM, 128 GB SSD + 1 TB tvrdi disk bit će unaprijeđeni s RTX grafičkim karticama pa će i najzahtjevnije igre Omen pokretati bez problema u punoj kvaliteti.

Treći po redu proizvođač koji je predstavio gaming laptop s RTX-icima je Dell. Osim što ima RTX grafičku, Dell kaže da je njegov Alienware m17 najtanji i najlakši 17-inčni gaming laptop na tržištu. Intel Lake H-serija procesori i RTX grafička kartica 'ugurani' su u kućište ukupne težine 2,63 kg i debljine od samo 23mm. Na tržištu će se Dell Alienware m17 pojaviti krajem siječnja s početnom cijenom od 1649 dolara.

I još jedan poznati proizvođač gaming laptopa, ASUS, koristit će RTX grafičke u svojem modelu ROG Zephyrus S GX701. Zephyrus je serija high-end gaming laptopa s vrhunskim hardverom smještenim u tanko kućište. Tako će biti i s ovim modelom, ali odmah moramo reći kako će mu cijena sigurno biti ogromna. Na Nabava.net se trenutno nude 4 Zephyrus gaming laptopa, od kojih najjeftiniji stoji nešto više od 12.000 kuna.

ROG Zephyrus S GX701

CES 2019 tek je na početku, a već smo vidjeli cijeli niz super hardvera. Svakako nas prati i dalje jer ćemo ti donijeti uvid i u ostale uređaje koji haraju Las Vegasom ovih dana.