nabava.net

Cijene grafičkih kartica padaju ovaj mjesec

Cijena grafičkih kartica već neko vrijeme zadaju glavobolju svima koji žele obnoviti svoje računalo ili složiti novu konfiguraciju. Ali ako je vjerovati ekipi iz DigiTimesa, u srpnju bi se cijene grafičkih kartica konačno trebale ustabiliti i vratiti u neke normalne okvire.

Pad cijene grafičkih kartica

Bitcoin manija konačno je počela popuštati pa se cijeli svijet polako vraća u normalu. A to znači da se u normalu vraćaju i cijene grafičkih kartica koje su u proteklih više od pola godine odletile u nebo i zadale puno muke 'običnim' korisnicima.

Nagađa se kako će upravo srpanj biti mjesec pada cijena grafičkih kartica koje bi trebale pojeftiniti i do 20%. Super je to vijest za sve koji su čekali da prođe ludilo kriptovaluta kako bi mogli nadograditi svoje računalo boljom grafičkom karticom.

Tu prvenstveno govorimo o Nvidia grafičkim karticama koje nisu nastavile u istom tonu prodaje kao do sada i vjeruje se kako će Nvidia odlučiti da cijena ide dolje, osobito jer se za kolovoz očekuje da se na tržištu ukaže nova GTX 11 serija Nvidia grafičkih kartica.

Hoće li to smanjenje biti trajno ili će cijena Bitcoina opet ići gore, a rudarenje ponovno postati isplativo, tek trebamo vidjeti. Dok se to ne dogodi, nas vesele (a vjerujemo i vas) ove najave smanjenja cijena grafičkih kartica.