nabava.net

Pošta prestaje s dostavom malih paketa iz Kine

Epidemija koronavirusa već se sada počela odražavati i na svijet internet kupovine. Hrvatska Pošta prestala je s dostavom malih paketa iz Kine pa ako naručuješ iz trgovina poput AliExpressa mogao bi se načekati dok ti paket ne dođe na kućnu adresu.

HP ne dostavlja iz kine

Hrvatska Pošta prestala je s dostavom malih paketa naručenih iz Kine. Točnije, ti paketi ne mogu doći iz Kine do Hrvatske pa pošta niti nema što za dostaviti. Na tjednoj bazi govorimo o gotovo 100.000 paketa koji u ovim trenucima negdje u kineskim skladištima čame čekajući, a ubrzo će taj broj postati i puno veći.

Naime, pošiljke iz Kine dolaze isključivo zračnim prijevozom, a kako sve više aviokompanija ukida svoje linije i letove za Kinu, tako dolazi i do nemogućnosti isporuke naručenih pošiljaka. Iz HP-a su već rekli kako su im kompanije poput KLM-a i Turkish Airlinesa najavile da ukidanjem linija dolazi i do prekida isporuke paketa.

Broj naručenih paketa iz Kine godišnje raste i više od 20% pa se tako u samo jednom mjesecu prema Hrvatskoj uputi i više od milijun paketa. S obzirom da je koronavirus tek na svom početku, možemo samo nagađati koliko će potrajati nemogućnost dostave paketa i koliko će kupaca pauzirati i čekati da njihova narudžba i poštar stignu na vrata.

Velika je to šansa i za hrvatske trgovce koji sada moraju pronaći način da privuku kupce u svoje internetske trgovine i omoguće i dalje normalni razvoj online kupovine. Zainteresiranih korisnika očito ima.