nabava.net

Svjetski dan kave proslavi uz besplatnu šalicu kave

U utorak, 1.10. obilježava se Svjetski dan kave, crnog napitka kojem rijetko tko može odoljeti. Tom prilikom Julius Meinl časti svakoga s dvije šalice besplatne kave, a sve što ti trebaš napraviti zauzvrat je napisati stih i tako sudjelovati u događaju Meet With a Poem.

Aparati za kavu

Ne diraj me dok ne popijem kavu. Sigurno si bar jednom u životu čuo ovu uzrečicu iz usta tebi bliske osobe. Kava nije običan napitak, ona je postala faktor društvenog i socijalnog povezivanja, a mnogi se kunu kako nisu u stanju izdržati niti jedan dan bez kave.

Bilo da voliš popiti kavu u kafiću, doma skuhati jednu tursku ili su pak aparati za kavu tvoj odabir, sutra je tvoj dan. 1.10. obilježava se Svjetski dan kave i sve kavopije napokon dolaze na svoje. A kako bi pošteno obilježili ovaj bitan datum, Julius Meinl je pokrenuo i događaj Meet With A Poem u kojem u određenim kafićima možeš dobiti dvije šalice besplatne kave. Zauzvrat ti trebaš napisati stihove zajedno s osobom s kojom dođeš na kavu (osobne, prema želji, s ili bez literarne vrijednosti) i u kafiću ih ubaciti u za to predviđenu kutiju.

Za ovo stvarno ne moraš biti Shakespeare, a osim što ćeš dobiti besplatnu kavu, još ćeš se i više povezati s osobom s kojom stihove smisliš. Ako pak stvarno ne želiš probuditi pjesnika u sebi, donosimo ti par ideja (pssst nemoj nikom reći da smo ti pomogli):

  • Haiku: Otvorim oči, miris me vodi tamo - sreća u kavi.
  • Bećarac: Evo kave, iz džezve se puši. Jaka li je, sa nogu me ruši.
  • Samo malo rime: Sreća je baš prava, prva jutarnja crna kava.

Vjerujemo kako će ti ovi stihovi pomoći da pronađeš inspiraciju koja čuči negdje duboko u tebi. A da bi svako jutro počeo s najfinijom šalicom kave, pogledaj ponudu aparata za kavu, usporedi cijene i pronađi najbolji aparat za sebe. I za kavu.

P.S. Ako si kreativniji od nas, slobodno u komentaru podijeli svoje stihove vezane uz kavu. Bit će nam drago pročitati i druge ideje.