nabava.net

Honor 10 - cijena, specifikacije, recenzija

Honor 10 najnoviji je model koji nam je predstavio Huawei i s pravom bi mogao postati pravi hit na tržištu. Ako bismo ga morali opisivati, najlakši bi rekli kako je Honor 10 jeftinija verzija Huawei P20 pametnog telefona.

Honor 10

Honor 10 - specifikacije

Za početak, red je da kažemo nešto o karakteristikama ovog pametnog telefona koji je u samo mjesec dana od predstavljanja postao jedan od najtraženijih na našim stranicama. 

Honor 10 ima 5,8-inčni zaslon rezolucije 2280 x 1080 koji je naravno zaštićen Corning Gorilla Glassom. Procesor je odličan, najjači koji Huawei koristi, Kirin 970, a uparen je s 4 GB RAM-a. Što se unutarnje memorije tiče, možeš birati između dva modela, onog sa 64 ili onog sa 128 GB. Nedostatak je svakako što se memorija ne može proširiti SD karticom.

Što se kamera tiče, ne moraš se brinuti. Huawei rijetko zakaže po tom pitanju, pa tako nije ni sada. Stražnja kamera je dvostruka. Primarna ima 16 MP i cijeli niz dodataka za poboljšanje kvaliteta slike, dok druga ima senzor od 24 MP i snima samo crno bijele fotografije. Prednja kamera ima 24 MP, otvor blende f/2.0 i snima u rezoluciji 1080p. Šokirat ćeš se koliko si lijep kad vidiš svoj selfie.

Baterija bi svakom prosječnom korisniku trebala izdržati i do 2 dana bez punjenja, a zahtjevniji svejedno neće morati posezati za punjačem nakon par sati. 

Istaknimo još kako Honor 10 radi na Androidu 8.1, kako ima senzor otiska prsta i kako je kroz cijeli smartphone prožeta umjetna inteligencija (AI) koja bi ti trebala još više olakšati korištenje i pametni telefon učiniti još pametnijim.

Honor 10 - cijena

Kako smo i rekli, Honor 10 dolazi u dva modela, ovisno o količini memorije. Prvi je model s 64 GB, a drugi je onaj sa 128 GB. To je ujedno i karakteristika o kojoj ovisi cijena novog Honora.

Za Honor 10 s 64 GB morat ćeš izdvojiti minimalno 3000 kuna, dok snažniji model sa 128 GB stoji 500-injak kuna više. U prijevodu, Honor 10 sa 128 GB čini se kao puno bolja opcija. 

Honor 10 prilično podsjeća na Huawei P20, a njegova se cijena na tržištu kreće od 4300 kuna pa se Honor i dalje čini kao bolja solucija.

Huawei Honor 10

Honor 10 - recenzija

Kroz sve viđeno, konačan sud o Honoru 10 nazire se sam od sebe. Honor 10 pripada gornjem dijelu srednjeg cjenovnog razreda, a po specifikacijama mogao bi komotno ući i u premium kategoriju pametnih telefona.

Honor je brend koji je općenito namijenjen mladima pa je tako i Honor 10 u svoj dizajn ugradio atraktivan izgled i žive boje kojima želi dočarati mladenačku razigranost. Dizajn je uz samu kvalitetu performansi glavna prednost ovog pametnog telefona.

Odlučiš li se za Honor 10, sigurno je kako ćeš dobiti vrhunski pametni telefon koji bi po svim pravilima neko duže vrijeme trebao biti sami vrh u svijetu pametnih telefona. Dobit ćeš i mobitel koji će stvarati super fotografije i koji te neće živcirati ako otvoriš više od dvije aplikacije.

Ako moramo tražiti mane, onda je to svakako nemogućnost proširenja unutarnje memorije SD karticom. Jednostavno ne volimo kada pametni telefon dođe bez te mogućnosti. Netko će mu manu pronaći i u nepostojanju vodootpornosti. Nama osobno to i ne smeta, ali ako već daješ 3000 kn za mobitel, vjerujemo da je to informacija koju želiš znati.

Sve u svemu, Honor 10 je fantastičan uređaj koji će biti odličan izbor čak i za najzahtjevnije korisnike. Iako se početna cijena od 3000 kuna može činiti prilično velikom, s obzirom na ostale uređaje sličnih karakteristika, Honor 10 svakako spada u best buy modele.