Ostali članci

Najtraženija fitness narukvica na Nabavi: Xiaomi Mi Band 3

Zanimaju te fitness narukvice, ali ne znaš koja bi bila dobra ze tebe? Naletio si na pravi članak. Predstavit ćemo ti Xiaomi Mi Band 3, najtraženiju fitness narukvicu na našim stranicama. Iako je izašla još sredinom 2018. godine, za sad još nema konkurenciju u kategoriji jeftinih, a kvalitetnih fitness narukvica. Odlučili smo istražiti zašto je to tako.

xiaomi mi band 3

Xiaomi Mi Band 3 ima mali OLED ekran, mjerač otkucaja srca, pedometar, štopericu i alarm, a također prati i potrošnju kalorija, vrste aktivnosti (hodanje, trčanje - u prirodi i na spravi, bicikliranje), prijeđenu udaljenost i kvalitetu spavanja. Podaci se preko Bluetootha šalju na Xiaomi Mi Fit aplikaciju za smartfon, a tamo također možeš omogućiti i notifikacije koje će ti stizati na narukvicu ako dobiješ poziv ili poruku na mobitelu.

Ne smijemo zaboraviti spomenuti da je Xiaomi Mi Band 3 otporan na vodu, kao ni to da je njegova baterija iznenađujuće dugotrajna i uz pažljivo korištenje može trajati do čak 20 dana bez punjenja. Naravno, ako ćeš koristiti većinu opcija koje Xiaomi Mi Band 3 ima, tada baterija neće biti toliko dugotrajna.

No, najbitnije u cijeloj toj priči je da sve ćeš to dobiti po 2x manjoj cijeni nego da kupuješ neki od razvikanijih fitness brendova. Prosječna cijena za Xiaomi Mi Band 3 iznosi oko 200 kuna.

Što se tiče dizajna, on neće sjesti svima. To kažemo zbog ispupčenog ekrana koji djeluje veliko u odnosu na remen. Remen je inače zamjenjiv i dostupan u tri boje - crnoj, plavoj i narančastoj, a lako namjestiva širina garantira da će ti narukvica pasati neovisno o obujmu tvojeg zapešća. Boljka je i to što je ekran slabo vidljiv pri jakom osvjetljenju, a ni mjerač otkucaja nije uvijek precizan pri napornijim aktivnostima.

Jasno je da za ovu cijenu ne možeš očekivati vrhunsku kvalitetu kakvu nude napredni Garmin ili Fitbit modeli fitness narukvica. Ali kada gledamo omjer uloženog i dobivenog, bolju opciju teško ćeš pronaći.

Ako nisi ozbiljan sportaš ili ako kupuješ fitness narukvicu prvi puta i još nisi siguran je li to nešto što ćeš dugoročno koristiti, Xiaomi Mi Band 3 je idealan izbor. 

 

Povezani proizvodi