Ostali članci

Ovo su bili najpopularniji mobiteli u 2020.!

Još jedna godina bliži se svojem kraju i nimalo te ne krivimo ako jedva čekaš da 2020. ostaviš iza sebe. Nakratko ćemo zaboraviti na katastrofe koje nam je donijela i umjesto toga ćemo se koncentrirati na stvari koje volimo.

A to su pametni telefoni; točnije, top 5 pametnih telefona koji su u 2020. bili najpopularniji na Nabava.net stranicama. Možda se baš tvoj mobitel našao na ovom popisu!

Samsung Galaxy A51

Samsung Galaxy A51

Model A50 palio je i žario prošle godine pa ne iznenađuje da je njegov nasljednik nastavio tradiciju. Samsung Galaxy A51 ima sve što bi dobar mobitel trebao imati - atraktivan dizajn, odličan hardver, pouzdan softver i poznatog proizvođača provjerene kvalitete.

Riječ je o solidnom primjerku srednje kategorije pametnih telefona koji je zasluženo pridobio velik broj korisnika. Može se pohvaliti AMOLED zaslonom, selfie kamerom od 32 MP, 4 stražnje kamere, 4 GB RAM-a i 128 GB ROM-a proširivog do 512 GB, baterijom kapaciteta 4.000 mAh i čitačem otiska prsta smještenim ispod ekrana.

Huawei P40 Lite

Huawei P40 Lite

Ovo je još jedan odličan primjerak srednjeg ranga pametnih telefona koji ima sve najvažnije specifikacije, ali bez paprene cijene. Iako dolazi bez Google servisa, čini se da su korisnici pronašli načine kako da to premoste jer je po popularnosti u 2020. ovaj model odmah iza Samsunga.

Od hardvera ćemo spomenuti 6 GB RAM-a i 128 GB unutarnje memorije, proširive do 256 GB, bateriju od 4.200 mAh koja podržava brzo punjenje, četverostruku stražnju kameru te prednju od 16 MP.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Lista popularnih mobitela nezamisliva je bez Xiaomi mobitela. Iako je Xiaomi Redmi Note 8 Pro izašao još 2019., vrhunske specifikacije, performanse i cijena zasluženo ga drže na vrhu liste najpopularnijih pametnih telefona.

6.5-inčni zaslon, 6 ili 8 GB RAM-a, 64 ili 128 GB unutarnje memorije, tri stražnje kamere, prednja kamera od 20 MP i baterija kapaciteta 4.500 mAh pokazuju da se radi o pravom komadu telefona, a neki recenzenti dali su mu nadimak "tenk". Tu je i certifikat IP68, tako da možeš biti siguran da ćeš s ovim mobitelom moći odraditi sve što trebaš, gdje god trebaš.

Huawei P30 Lite

Huawei P30 Lite

I ovdje se radi o malo starijem modelu koji je svjetlo dana ugledao još 2019. godine. No, godina dana starosti ne znači ama baš ništa, osim toga što pametni telefon odličnih specifikacija možeš dobiti po znatno nižoj cijeni nego kada se prvi puta pojavio.

4 GB RAM-a, 128 GB ROM-a, 3 stražnje kamere ((24 + 8 + 2 MP), 32-megapikselna selfie kamera i baterija od 3.340 mAh (nažalost bez brzog punjenja) neke su od najvažnijih značajki kada je u pitanju hardver, a u oko upada i izuzetno atraktivan dizajn.

Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10

Uskoro će biti dvije godine otkako je Samsung Galaxy S10 prvi puta predstavljen, ali ovaj model i dalje se nalazi na vrhu najtraženijih mobitela na našim stranicama.

Od specifikacija treba spomenuti 8 GB RAM-a i 128 ili 256 GB ROM-a, ovisno o modelu. Prednja kamera ima 10 MP, a tri stražnje 12 MP, 16 MP i 12 MP.  Ovdje se prvi puta pojavio i ultrazvučni čitač otisaka prstiju smješten ispod ekrana. Ovaj se model isprva prodavao za više od 7.000 kn, ali danas ga možeš nabaviti za nešto malo više od 4.000 kn.

Specifikacije flagship uređaja po cijeni srednjeg ranga? Jasno je zašto se ovaj model još uvijek traži.

  • Cijena za Samsung Galaxy S10
Povezani proizvodi