nabava.net

Predstavljeni Pixel 4 i Pixel 4 XL - pogledaj specifikacije za nove Google mobitele!

Bilo slučajno ili namjerno, Google ne zna čuvati svoje tajne. Prije službenog predstavljanja Googleovim flagship mobitela većina je informacija procurila još tjednima prije. Što je tu je - uređaji su sada i službeno predstavljeni, a mi smo na jedno mjesto skupili sve što trebaš znati prije nego 24.10. krenu u prodaju.

google pixel 4

Pixel 4 ima 5.7" P-OLED zaslon rezolucije 1.080x2.280 piksela, dok je na XL verziji zaslon povećan na 6.3" s rezolucijom od 1.440x3.040 piksela. Oboje ih štiti Gorilla Glass 5, a dolaze i s IP68 certifikatom za otpornost na vodu i prašinu.

Izgledom Pixeli neizmjerno podsjećaju na nove iPhone mobitele, najviše zbog crnog kvadrata unutar kojeg su se smjestile stražnje kamere. Dolaze u tri boje - bijeloj, crnoj i narančastoj.

Jedan od noviteta je osvježavanje ekrana od čak 90 Hz zahvaljujući čemu grafika i animacije djeluju vrlo uglađeno, a tekst oštrije i čitljivije. U postavkama je moguće narediti želiš li da se osvježavanje uvijek vrti na 90 Hz ili da se ono mijenja između 60 Hz i 90Hz ovisno o tome koju aplikaciju koristiš u danom trenutku.

Još jedna od odlika novih Pixela je munjolika brzina otključavanja mobitela licem. Uređaj je otključan i prije nego ga uspiješ podići do kraja, prvenstveno zahvaljujući detektoru pokreta koji primijeti kada rukom posegneš za mobitelom te već tada započinje proces otključavanja tako da je kamera spremna kada je pogledaš.

Tehnologija koja raspoznaje pokrete moguća je zahvaljujući radaru koji se nalazi na vrhu uređaja. Za sada još nema većih namjena osim ranije spomenutog otključavanja mobitela ili jednostavnih radnji poput gašenja budilice mahanjem mobitelu. Google za sada još želi vidjeti kakve korisnici imaju navike i u kojem će smjeru najbolje biti razvijati prednosti radara na mobitelu.

Ovim Pixel modelima Google prvi puta na svoje uređaje uvodi dvostruke stražnje kamere. Sastoje od glavne kamere s 12MP te telefoto kamere od 16MP koje podržavaju 2x optički zoom, kao i snimanje videa od [email protected], [email protected]/60/120fps te [email protected] Prednja kamera je također dvostruka te se sastoji od 8-megapikselne kamere i senzora dubine.

Oba uređaja očekivano pokreće Android 10, a tu je i 8-jezgreni procesor Snapdragon 855. Od memorije tu je 6GB RAM-a, te 64GB ili 128GB unutarnje pohrane. Što se tiče baterije, ona na Pixelu 4 baš i nije nešto - ima samo 2800 mAh. XL verzija je nešto bolja s baterijom od 3700 mAh.

I koliko je potrebno izdvojiti za ova mala tehnološka čuda? Pixel 4 koštat će $799, a Pixel 4 XL $899. Tu se radi o verzijama od 64GB, dok modeli s većom pohranom od 128GB koštati $100 više.