nabava.net

Službeno predstavljeni Google Pixel 3 i Pixel 3 XL

Nakon nekoliko tjedana stalnog curenja informacija, najnoviji Google flagship mobiteli konačno su predstavljeni. Za neke stvari smo već znali, za druge nismo, pa hajmo provjeriti što nam donose Google Pixel 3 i Pixel 3 XL.

pixel 3 xl

OLED ekrani na novim Pixelima imaju 5.5 inča na trojci, odnosno 6.3 inča na 3 XL-ici. Na potonjem te također očekuje trenutno megapopularni notch ili zub. Moguće je birati između 64 i 128 GB slobodnog mjesta za pohranu, oba imaju 4 GB RAM-a, pokreće ih Snapdragon 845, a dolaze s najnovijom verzijom Android operativnog sustava Android Pie.  

Konfiguracija kamera također je identična na oba modela - imaju dvije prednje kamere od 8 MP i jednu stražnju od 12.2 MP.

Kod kamera naglasak je stavljen na umjetnu inteligenciju koja Pixelima omogućuje da rade svašta nešto zanimljivo. Jedna od njih uključuje opciju "Top Shot" - kamera koristi AI kako bi pronašla idealan trenutak za slikanje najbolje fotke. Tu su još i "Night Sight" s kojim Pixel može slikati u slabo oslabljenim situacijama bez da koristi bljeskalicu, te "Super Res Zoom" s kojim možeš zumirati i fotkati bez gubitka na kvaliteti. Kul.

Certifikat IP68 obećava otpornost na vodu i prašinu, ali zato zaboravi na 3.5mm priključak za slušalice. Njih ćeš morati spajati preko USB-C.

Boje su tri - crna, bijela i roza, a očekivane cijene iduće: za Pixel 3 Amerikanci će morati izdvojiti $799, a Britanci £739. Pixel 3 XL očekivano je skuplji i u Americi košta $899, a u UK £869. U ostatku svijeta postat će dostupni tek od početka studenog, kada ćemo saznati koliko će nas ova dva ljepotana koštati u Lijepoj našoj. Ne malo, to je sigurno.