Ostali članci

Xiaomi Mi M365 vs. Mi PRO 2 vs. Mi Essential - koji Xiaomi e-romobil izabrati?

Kupuješ novi električni romobil i ne znaš otkuda krenuti. Važna ti je cijena jer ne raspolažeš velikim budžetom, ali i dalje želiš kvalitetan e-romobil s dobrom autonomijom baterije i čvrste izrade. Zato ti donosimo pregled 3 popularna Xiaomi električna romobila na Nabava.net stranicama i savjetujemo koji izabrati.

Xiaomi Mi M365

xiaomi mi m365

Još otkako se pojavio 2017. ovaj električni romobil ne samo da je najprodavaniji e-romobil na svijetu, nego je postao svojevrsni benchmark s kojim se uspoređuje sve ostale modele.

Tri su razloga zašto je to tako: Xiaomi Mi M365 sadrži sve najvažnije specifikacije, lijepo izgleda i nije skup.

M365 nalazi se na donjem kraju cjenovnog spektra, a za to daje izvrstan domet, brzo ubrzanje i pristojnu sposobnost uspona na brdo, lagan je za nošenje i dovoljno kompaktan da ga je lako spremiti kada se sklopi, a također dolazi s jamstvom od čak 12 mjeseci.

Ima motor od 250 W, ventiliranu disk kočnicu, E-ABS protiv blokiranja i sprječavanja proklizivanja, LG bateriju koja se napuni za oko 5 sati i ima doseg od skoro 30 km po punjenju, a tu je i IP54 certifikat otpornosti na prskanje.

Xiaomi Mi M365 električni romobil najbolji je za vozača koji traži osnovni e-romobil bez previše dodataka i kerefeka koje bi mu uvećale cijenu. Odličan je odabir kao prvi e-romobil.

Ovaj model ipak ti ne bismo preporučili ako težiš malo više (jasno, to su sve mišići) jer je maksimalna podržana masa 100 kg te ako planiraš redovito voziti po brdovitim dionicama jer se po usponima motor malo muči. Problem mogu predstavljati i gume koje su punjene zrakom, zbog čega se lako probuše na oštri predmet ili rupu u asfaltu.

2020. godine Xiaomi je predstavio Mi S1 model, a zamišljen je kao zamjena za M365 s malo boljom baterijom.

Xiaomi Mi PRO 2

Xiaomi Mi PRO 2

Xiaomi je svoju Pro liniju e-romobila zamislio kao premium izbor za vozače koji traže bolje iskustvo od klasičnog modela kao što je M365. Naprednija inačica naziva Mi PRO 2 izašla je 2020. godine.

S motorom od 300 W (s maksimumom od 600 W), ovo je najsnažniji Xiaomi e-romobil. Sa 14.2 kg i dalje je relativno jednostavan za prenošenje, a sklopiv je za samo 3 sekunde. Ovog puta korištene su pneumatske gume veličine 8.5" za veću udobnost i sigurnost, a kupovinom čak dobiješ jednu rezervnu gumu. E-ABS protiv blokiranja kotača nalazi se i na ovome modelu, kao i IP54 certifikat.

Baterija ima 12.800 mAh i puni se do 9 sati, ali zato s jednim punjenjem možeš proći čak 45 km. PRO 2 može postići maksimalnu brzinu od 25 km/h. Ima čak dva prednja LED svjetla i jedno stražnje svjetlo, a to znači sigurniju vožnju po mraku.

U suštini su M365 i PRO 2 vrlo slični električni romobili, a PRO 2 je bolji izbor za vozače koji dnevno prelaze veću kilometražu i ne žele puniti bateriju nakon svake vožnje. Nekima će odgovarati i veće dimenzije PRO 2 modela.

Xiaomi Mi Essential

Xiaomi Mi Essential

Po nazivu možeš zaključiti da se radi o najosnovnijem modelu Xiaomijevih e-romobila. Iako je po dizajnu gotovo identičan M365/Mi S1 modelu, postoji nekoliko važnih razlika.

Snaga motora je ista (250 W), ali maksimalna brzina koju Mi Essential može postići je 20 km/h. Ubrzanje je također slabije te treba 7 sekundi da bi se od pokretanja dosegla maksimalna brzina. Baterija od 5.100 mAh daje autonomiju od 20 km.

Od ostalog ostaje E-ABS sustav, jednostavno sklapanje, IP54, pneumatske gume i LED svjetla.

Xiaomi Mi Essential najviše će odgovarati vozačima koji na dnevnoj bazi prolaze vrlo kratke udaljenosti. Također je super izbor za klince.

 

Povezani proizvodi